jacekwilk Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Witajcie Forumowicze;) piszę bo mam problem a właściwie po problemie ale nie mogę przestać myśleć co się stało. musiałem wyjechać na kilka dni i to bardzo pilnie i w ostatniej chwili. założyłem zbiornik 160 litrów z czego 40 napełniłem woda z baniaka który pracuje od lat, reszta kranówka. musiałem wrzucić do tego zbiornika młode 3 dniowe mieczyki których miałem ok 300 szt i gupiki ok 100 szt. w kotnikach wie samice dorosłe miecza i platki. po 5 dniach nie został nawet jeden mieczyk obsada gupikó to może 25% została a dorosłe mają po prostu zniszczone płetwy jakieś przebarwienia białe na skórze. z płetwy ogonowej zostały tylko promienie. co to za choroba skoro w akwarium ogólnym skąd przyszły dorosłe nic się nie dzieje? mi ciągle się wydaje że może to pierwotniaki zagościły w niedojrzałym akwarium i załatwiły całe stado i dorosłe. jeśli ma ktoś inny pomysł co siś wydarzyło proszę o radę a właściwie o pomoc... pozdrawiam Jacek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Wrzuć zdjęcia tych rybec co zostały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekwilk Posted February 12, 2012 Author Share Posted February 12, 2012 kolego za małe te rybki aby zrobić zdjęcie a dorosłe platka już padła i brak z tego co widzę ogon cały zjedzony przez to coś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts