micuch11 Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Mam zamiar dodać oświetlenie teraz mam T8 2x18w i czy mogę dać T5 1x24w mam też 8 rodzajów mchów i czy one mi nie zgniją czy coś w tym stylu bo one są ciemnolubne. Z góry dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 A czy masz jakies rośliny, które wymagają dużo światła? Jak nie, to operacja jest bez sensu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rattusek Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Spokojnie możesz dołożyć światła, a mchy będą rosły jeszcze lepiej, to że są cieniolubne nie znaczy że preferują słabe światło tylko je dobrze tolerują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biały Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Pamiętaj jak przekroczysz granicę 0.5 W/l to musisz liczyć się z koniecznością podawania co2 u mnie tak było w 112l jak dołożyłem kolejne 24W musiałem zamontować bimbrownię bo mi glony atakowały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micuch11 Posted February 12, 2012 Author Share Posted February 12, 2012 Mam bimbrownie i daję mikro i makro elementy ,ale czy jak kupię czerwone rośliny to one nie potrzebują mocniejszego światła? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micuch11 Posted February 13, 2012 Author Share Posted February 13, 2012 A jaką świetlówkę wybrać żeby roślinki dobrze rosły? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts