bimekAKWA Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Dzisiaj w zoologicznym chcialem kupic co2 w spraju ale, Pan doradzil mi że lepiej kupić Flourish excel kosztował on 21 zł i chciał bym sie dowiedzieć czy to pomoże roślinką lepiej rosnąć i nabrać ładnego zielonego koloru oświetlenie x1 15w + moduł aquel 11w roślinek mam okolo 7 gatunków gęsto rozrośnietych akwarium ma 54 l . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nadosia5 Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Ja bym na twoim miejscu kupił po prostu jakiś używany bądź nowy, mały zestaw co2. Do takiego litrażu możesz też zrobić i potpiąc bimbrownie(domową mini fabrykę co2 _).. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rainbow Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Nie polecam sprejów co2.Przeliczyć koszt sprejów na rok to wychodzi taniej butla co2 a ja po użyciu spreju co2 nie zauważyłam aby rośliny lepiej rosły. Lepiej działa zwykła bimbrownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted February 10, 2012 Author Share Posted February 10, 2012 Nie polecam sprejów co2.Przeliczyć koszt sprejów na rok to wychodzi taniej butla co2 a ja po użyciu spreju co2 nie zauważyłam aby rośliny lepiej rosły. Lepiej działa zwykła bimbrownia.Bimbrownia będzie jutro robiona a to tak do wzmocnienia efektu (jednorazowo) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rainbow Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Jak chcesz wydać kase na darmo to twoja sprawa. "Wzmocnienia efektu" nie przewiduję , bo jak przeholujesz z bimbrownią to potrujesz ryby . A chcesz jeszcze dawać co2 w spreju/hm,tylko po co. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted February 10, 2012 Author Share Posted February 10, 2012 Tylko że mnie nie zrozumiałaś co2 w spraju nie kupiłem tylko http://www.google.pl/imgres?q=flourish+ ... 29,r:2,s:0 takie coś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rattusek Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Jak to węgiel w płynie to spoko, możesz stosować Ja używałam easy carbo i trochę pomagało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts