monika99669 Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 Witam. Mam jedno malutkie pytanie. Czy mieczyki można trzymać z gupikami pawie oczko, danio pręgowanymi i neonami ? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuję i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
digibag Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 Mogą obgryzać płetywy gupikom tak jak molinezje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
6max7 Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 ja mialem mieczyki molinezje i gupiki i pletw sobie nieobgryzaly Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika99669 Posted March 8, 2009 Author Share Posted March 8, 2009 Aha. A można trzymać gupiki neony i danony ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
todotodora Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 Aha. A można trzymać gupiki neony i danony ?Tak. Chociaż jak mówił poprzednik i ja mówie mieczyki są czasami agresywne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika99669 Posted March 8, 2009 Author Share Posted March 8, 2009 Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika99669 Posted March 8, 2009 Author Share Posted March 8, 2009 A jeszcze jedno jakie małe rybki nie wymagające można trzymać z danonami gupikami i neonami ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 A co to są danony ? Każde rybki są wymagające , a neony na pewno bardziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 Może danonki.... A tak na serio mieczyki i gupiki można razem trzymać,ja miałem z mieczykami gupiki i to odmian o dużych płetwach i nic złego się nie działo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 A jeszcze jedno jakie małe rybki nie wymagające można trzymać z danonami gupikami i neonami ?Razbory klinowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika99669 Posted March 9, 2009 Author Share Posted March 9, 2009 Aha dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika99669 Posted March 9, 2009 Author Share Posted March 9, 2009 A jakie są jeszcze rybki towarzyskie ? proszę o odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 Prętniki karłowate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
todotodora Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 Prętniki karłowate.Coooo? Prętniki??? Oczywiście że nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 Prętniki karłowate.Coooo? Prętniki??? Oczywiście że nie. Nie rozumiem czemu? Może byś się wypowiedział. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ISSAC Posted March 9, 2009 Share Posted March 9, 2009 towarzyskie i spokojne rybki to np. Błyszczyk parański miałem kiedyś kilka sztuk razem z mieczykami molinezjami i skalarami... gupiki też między tym się znalazły ale tylko jako urozmaicenie świerzego żywego pokarmu. wyglądało to tak: molinezja 4szt. 2 samice 2 samce mieczyk 3szt. 2 samice 1 samiec skalar 2szt. nie sexowane błyszczyk parański około 6szt no i te gupiki, liczba nie określona ciągle zmienna tak że spokojnie możesz trzymać z mieczami inne spokojne rybki Link to comment Share on other sites More sharing options...
magda78 Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 mój tata miał kiedyś takie ryby, mruki, one były bardzo łagodne i nawet dały się głaskać , ale to było w akwarium 320l http://www.superakwarium.pl/mruk--trabonos-id570.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctorX Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 ktoś pytał o prętnika karłowatego,to fakt niby w opisach rybka spokojna i towarzyska a przynajmniej u mnie goni inne ryby szczególnie od koryta nawet większego od siebie skalara Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 ktoś pytał o prętnika karłowatego,to fakt niby w opisach rybka spokojna i towarzyska a przynajmniej u mnie goni inne ryby szczególnie od koryta nawet większego od siebie skalara U mnie bardzo spokojna i towarzyska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctorX Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 mam gdzieś filmik z jego zachowaniem jak znajdę to wrzucę,miałem dwa samce to goniły za sobą teraz jak je rozdzieliłem to ten co został goni resztę bo nie ma kumpla czy jak nie wiem PZDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts