ryba225 Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 Mam akwa 33 litry filtr oświetlenie 18 w Ile jescze neonków moge dokupić mam między innymi 4xgłupik 1xmolinezja czarna 1xdanio pręgowate glonojad i jedna rybka buszująca po dnie i czy rybki nie zjedzą małych neonków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 Już masz przerybienie. Rybki nienadające się do tego akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba225 Posted February 9, 2012 Author Share Posted February 9, 2012 A jak obsada ? żeby nie było przerybienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 A jak obsada ? żeby nie było przerybienia Z tej obsady to jedynie neonki się nadają do pozostawienia. Reszta do oddania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba225 Posted February 9, 2012 Author Share Posted February 9, 2012 I nic więcej ?! Co może sie stać gdy jest ich za dużo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 Poszukaj w tych tematach : do-30l-w-tym-krewetkaria-bojownikaria-f98.html To bardzo małe akwa, a ryby które masz rosną dosyć duże, jeśli nie będą miały miejsca zaczną karłowacieć i chorować. Te które normalnie żyją po 6 do 9 lat będą zdychać po roku lub dwóch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skn87 Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 Molinezja do wywalenia, glonojad tak samo, danio też. To co buszuje po dnie to co to jest? Daj nazwę albo zdjęcie, pewnie jakaś ryba stadna, a Ty masz jedną sztukę. Ja bym dał 5 gupików (same samce) i 6 neonków. Co do ryb na dno niech ktos inny się wypowie bo nie wiem co na taki litraż. Albo neonki i krewetki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 I nic więcej ?! Co może sie stać gdy jest ich za dużo Nic więcej. Ewentulanie coś innego przykladowi-mieszkancy-akwarium-ok-20-35l-t19607.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba225 Posted February 9, 2012 Author Share Posted February 9, 2012 http://www.google.pl/imgres?q=ryba+kt%C ... 80&bih=934 coś takiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
skn87 Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 To jest kirys, ryba stadna co najmniej 6 sztuk. Masz za małe akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 I nic więcej ?! Co może sie stać gdy jest ich za dużo Będzie za dużo azotanów, pojawią się glony i choroby, ryby będą chorowały i zdychały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba225 Posted February 9, 2012 Author Share Posted February 9, 2012 No może i tak ale w akwarystycznym mówili że te rybki co kupiłem to właśnie do tego litrażu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba225 Posted February 9, 2012 Author Share Posted February 9, 2012 I nic więcej ?! Co może sie stać gdy jest ich za dużo Będzie za dużo azotanów, pojawią się glony i choroby, ryby będą chorowały i zdychały. No tak ale taką obsade mam od samego początku czyli od września i nic nie zdychało tylko 1 rybka Link to comment Share on other sites More sharing options...
skn87 Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 Chciał zarobić. Jak chcesz kupować rybki pytaj na tym forum a nie w sklepie, oni wciskają wszystko aby tylko zarobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 No tak ale taką obsade mam od samego początku czyli od września i nic nie zdychało tylko 1 rybka To masz od początku złą obsadę. A ta jedna rybka to nic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba225 Posted February 9, 2012 Author Share Posted February 9, 2012 To dziękuje i postaram sie to zmienić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 W akwarystycznym wszystko Ci sprzedadzą, bo chcą zarobić, a jak szybko Ci ryby zdechną to kupisz następne i znów zarobią. To nie działa tak od razu. Na razie jest ok, ale po pół roku ryby będą zniekształcone. Wszystko zależy od Ciebie, czy podejdziesz do tego poważnie, czy jest Ci wszystko jedno jak się czują ryby. Powodzenia i 3mam kciuki za dobre wybory Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba225 Posted February 9, 2012 Author Share Posted February 9, 2012 Dzięki wielkie postaram sie to zmienić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts