mest1987 Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Czy mogę mieć taką obsadę w swoim akwarium: 1 bojownik, myślałem jeszcze nad 2 samicami dla bojka ale nie wiem 8 neon inessa 4-5 otoski ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nadosia5 Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Lepiej by było jakby był 1 bojek. 4 otoski-ok ale na styk tzn. delikatnie za mały litraż ale ok 8 neon innesa ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
mest1987 Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Jeśli uważacie że mogą być 3 otoski to ok, na razie mam 1 bojka i 6 neonów inessa i poważnie myślę nad otoskami ale reszty nie muszę dokupować, to taka moja propozycja i czekam na odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Nie mogą być 3, są stadne. 6+ Podaj wymiary akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nadosia5 Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 dokupywać, Błagam dokupować*-pisownia i polski schodzi na psy;(... A co do obsady proponuje: 1+2 gupik neonowy/pawie oczko 6 kirysków pigmejów 8 neon innesa 10x krewecia RC To w takim razie za bardzo nic innego nie "wciśniemy do szkiełka o pojemności 45l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mest1987 Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Bojownik musi być bo już jest krewetek nie chcę, nie wiem dlaczego ale jakoś mnie nie przekonują. Wymiary 50x30x30. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Bojek. 6x otosek. 8-10x neon innesa. Tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 A mi się pomysł z neonami innesa nie podoba. 45l to za mały zbiornik na ich stadko. Możesz tu sobie mieć neony simulansy, bystrzyki amandy, razbory hengela lub inne rybki ławicowe, raczej nie przekraczające 3cm. Bojownika najlepiej kup jednego, dla haremu za mały zbiornik. 1x bojownik 10-15x neon simulans/bystrzyk amandy/razbora hengela 1x bojownik 10x neon simulans/bystrzyk amandy/razbora hengela 5x otosek 15x neon simulans/bystrzyk amandy/razbora hengela 5x otosek 10x krewetki karłowate 8-10x neon simulans/bystrzyk amandy/razbora hengela 1+1x szczupieńczyk karłowaty/proporczykowiec z kap lopez/1+2x gupik pawie oczko Link to comment Share on other sites More sharing options...
mest1987 Posted February 16, 2012 Author Share Posted February 16, 2012 Wstaję dzisiaj rano i patrzę pod roślinką leży otosek miał takie czerwone plamy krwi na ciele lub wewnątrz ciała. Nie mam pojęcia co się mogło stać. Bojownik zaatakował? Bardzo to dziwne Michał84:Temat zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts