Artur81 Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Witam U moich razbor klinowych zauważyłem białe pryszcze (ok 1mm) na pyszczku dokładnie na dolnej wardze dziś znalazłem jednego trupa. Po zachowaniu rybek nie widać aby były chore pokarm przyjmuja, u innych rybek nie widać tego pryszcza tylko u razbory. Co to za choroba jak leczyć?W domu z leków mam zieleń i błękit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Jeżeli jesteś w stanie to wrzuć zdjęcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur81 Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Posadam tylko telefon i na zdjęciu nim robionym nic nie widać niestety. Jest to jeden malutki biały pryszcz na dolnej wardze u większości razbor, wygląda na twardy tak jakby malutki okruszek kaszki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Zaobserwuj czy inne nie mają podobnych gdzieś na ciele. Mogą to być początki ospy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur81 Posted February 12, 2012 Author Share Posted February 12, 2012 Na ciele nie mają nic, jedna natomiast ma jedne oko zmętniałe i pływa przy powierzchni wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bufusiek Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 Dzien dobry. Na moim skalarze pojawiły się biały krostki na dziobie i nie wiem czy to jest ospa, czy jakaś inna choroba. Czekam na odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts