wojtecek963 Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Witam mam pytanie mój gupik od wczoraj jest jakiś dziwny.Pływa okropnie szybko i czsami zawisóje na pompce. proszę o odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Podaj parametry,obsadę itp.Poza tym jesteś pewien,że mu coś dolega,a nie poprostu sobie wariuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtecek963 Posted February 9, 2012 Author Share Posted February 9, 2012 woda ma 20 lub 21 stopni mam tylko kirysa i glonojada i samicę do tego gupika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 Jak duże akwa? kirys jest stadną rybą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtecek963 Posted February 9, 2012 Author Share Posted February 9, 2012 skąd moglem wiedzieć chowam ryby od kilku tygodn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtecek963 Posted February 9, 2012 Author Share Posted February 9, 2012 ale co to za choroba ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 Podaj wielkość zbiornika i pozostałe dane. I nie krzycz. Nie pisz posta pod postem, bo grozi Ci ostrzeżenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtecek963 Posted February 9, 2012 Author Share Posted February 9, 2012 akwa ma 20 litrów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 A nie uważasz, ze 20/21 stopni to dla ciepłolubnych ryb troche za mało? Ja osobiście tak uważam. Masz je od kilku tygodni. Heh i tu nasuwa się pytanie, czy i ile akwarium dojrzewało? A i jeszcze jedno, masz tlko parkę gupika? Powinno być 1+2/3. Wutłumaczyć akurat dlaczego? Ok, wytłumaczę. Samiec może zamęczyć jedną samiczkę i właśnie dlatego zalecane są dwie lub trzy samiczki. I tak jak napisano wyżej, kiryski sa stadne, a co do zbrojnika, potocznie zwanego glonojadem, trzyma się je w parkach. I zastanawia mnie litraż... Mile widziane pozostałe dane, wiesz? No i proszę, nie krzycz, nie okazujesz nam szacunku, ale pamietaj, że my tez możemy zacząć krzyczeć, ale nie chcemy, bo nas wychowano dobrze. I w tym momencie nie mam na celu obrażać Twoich rodziców, bo nie o to mi chodzi. Ooo 20 litrów Na gupiki, kiryska i glonojada za małe, sory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtecek963 Posted February 9, 2012 Author Share Posted February 9, 2012 ale to samiec tak wariował.a woda stala 1 miesiąc bez rybek dojrzewala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 ale to samiec tak wariował.a woda stala 1 miesiąc bez rybek dojrzewala. Chodził filtr? i była jakaś roślina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 A znasz paramtery wody? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts