valdermus Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Witam, mam pewien problem. Mój gupik jakieś 6 godzin temu urodził i zamiast czarnej plamy przy odbycie miał czerwoną. I teraz patrzę ma znów czarną dużą plamkę. Czy jest możliwe że urodzi następne małe ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
banan007 Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 a pływa z samcami cały czas ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
łuska Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Gupiki często mają młode. Jest to jak najbardziej możliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdermus Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 No teraz dałem te dwie samice do 6l akwarium (kotnik) więc trudno stwierdzić. Tylko właśnie mnie to zaciekawiło bo wpierw czerwona plamka po porodzie a tu znów zaraz czarna więc myślałem że "nadchodzi drugi poród" Ale jak by co to ten odstęp czasowy między czerwoną a znów czarną plamką to jakieś parę godzin albo minut (bo gdy urodziła miała czerwoną plamkę, wtedy poszedłem na imprezę. Przychodzę z imprezy a Tu znów czarna plamka) Link to comment Share on other sites More sharing options...
łuska Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Są jeszcze 2 opcje: - albo za długo się przyglądałeś i wydawało ci się, że ta plamka jest czerwona - rybka ma zaczerwieniony odbyt Link to comment Share on other sites More sharing options...
banan007 Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Rybka poprostu miała pustą przestrzeń ii zapełniła je nowymi larwami zarodków Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdermus Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Tylko jest to normalne że po tak krótkim czasie "zapełniła" ? I kiedy spodziewać się młodych po takim czymś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Poczytajcie o rozmnażaniu tak prostych rybek,potem piszcie,bowiem oprócz banana nie wiecie że raz zapłodniona samica potem bez jego osobności może wydać na świat 3-4 mioty. Czas następnych ciąży jest prawie taki sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdermus Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Czyli znów poczekam około 3 tyg ? Czy następny miot będzie szybciej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 3-4 tygodnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdermus Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Ok. Dzięki za odpowiedź. Bo gdy dzisiaj zobaczyłem znów czarną plamkę to od razu wrzuciłem je do kotnika, myśląc że nadchodzi 2 miot który będzie się lada chwila rozpoczynał. Tylko właśnie mnie to zaciekawiło że z godziny na godzinę taka czarna plama ;d ;] Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts