kswitala411 Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Witam! Dzisiaj byłem nad mała rzeczka przłynącą w lesie i znalazłem tam dosyć fajne korzenie tylko nie wiem czy beda nadawały się do akwarium roślinego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 A masz pojęcie czy są z drzewa liściastego czy iglastego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Jak je spreparujesz to powinny być ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kswitala411 Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Z liściastego. Wiem że iglaki nie moga być bo mają za dużo żywicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 To bierz się za preparowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kswitala411 Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Tylko nie wiem za bardzo jak je wygotować bo są dość duże:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Włożyć do wiadra i zalać wrzątkiem,albo do wanny Link to comment Share on other sites More sharing options...
ffanatics Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Samo wlozenie do wiadra i zalanie wrzatkiem nie wystarczy. Zalatw sobie duuzy gar najlepiej taki do gotowania sloikow, dodaj soli niejodowanej i gotuj. I tak przez kilka ladnych godzin. Potem gotuj korzen w samej wodzie i powinno byc ok. Dlugosc procesu preparacji zalezy od korzenia ja osobiscie kupilem korzen w sklepie zoologicznym i meczylem sie z nim bardzooo dlugo zeby nadawal sie do wlozenia do akwarium, korzen zatonol po ok. 1,5 miesiaca. POZDRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafikrafiki Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 A jakie masz akwarium, bo tak się składa, że posiadam gotowy korzonek, po spreparowaniu i tonący. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kswitala411 Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Mam 100l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts