Ryszard Wielki Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Na początku chciałbym przywitać się ze Wszystkim. Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Jestem w trakcje zakładania swojego pierwszego samodzielnego akwarium. Będzie to 140 l o wymiarach 80x35x50. Proszę o pomoc w dobraniu obsady. Mam pomysł na spokojnym - towarzyskim akwarium. Jako podłoże mam czarny piach kwarcowy. Co do rybek to chciałbym: - stado neonków Innesa - pielegniczki Remirez - raczki lub krewetki - oraz jakieś rybki sprzątające proszę o pomoc czy taka obsada będzie dobra? i jakieś propozycję co do rybek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightrider Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Moim skromnym zdaniem ta obsada jest bardzo dobra, a co do skorupiaków polecam krewetki- te raczki to podobno potrafią wyjść sobie z akwarium "na podłogę" i uschnąć... nie wiem na ile to prawda, ale tak słyszałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramirez2000 Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Obsada jest dobra,jeśli chodzi o ryby sprzątające to mogą być kiryski . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Ramireza 1+1 Neonki innesa 20 Kiryski 6 Jeżeli dasz krewetki to mogą zostać zjedzone przez ramirezki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszard Wielki Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Za pewne raczki karłowate też mogą stać się pokarmem dla ramizerek? Czy jak będą miałby kryjówki to pożyją? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Raczków Ramirezy nie zjedzą. Przynajmniej bez walki się nie dadzą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszard Wielki Posted February 9, 2012 Author Share Posted February 9, 2012 A czy w takim akwarium mogę trzymać skalary? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 A czy w takim akwarium mogę trzymać skalary?Za małe na skalary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszard Wielki Posted February 10, 2012 Author Share Posted February 10, 2012 Szkoda że nie mogę mieć skalarów, ale nie będę męczył ryb w za małym akwarium. Mam kolejne pytanie: czy mogę i ile mieć Pstrążeni srebrzystych? jeśli miałbym taką obsadę: "Ramireza 1+1 Neonki innesa 20 Kiryski 6" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Raczej nie dawałbym ich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts