bimekAKWA Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Do pary ramirezó 10 neonek i 4 kirysków moge dac ( 2 samce i 1 samice gupika endlera) i do tego jeszcze mam 10 kreweci RC Akawrium gęsto zarośniete Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 A jaki litraż i wymiary? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted February 7, 2012 Author Share Posted February 7, 2012 A jaki litraż i wymiary?54l 60x30x30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Możesz dać same samce gupików. Co to za kiryski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Nie wszystkie kirysy są takie same,więc jakie one są?Na niektóre masz wystarczający litraż.Jakie kiryski? Możesz dać same samce gupikówCzyżby? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted February 7, 2012 Author Share Posted February 7, 2012 Nie wszystkie kirysy są takie same,więc jakie one są?Na niektóre masz wystarczający litraż.Jakie kiryski? Możesz dać same samce gupikówCzyżby?pstre ale wymienie je na pande albo pigmeje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 pstre ale wymienie je na pande albo pigmeje To wymień na 6 sztuk. Możesz dać same samce gupikówCzyżby? A w gupikach co ci nie pasuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Nie pasuje mi że nie czytasz uważnie i chcesz do baniaka 54l upychać same samce gupika a można spokojnie dać małą ławicę neonów innesa, na dno kirysa no ale bez przesady że od razu pigmeja(każdy by tak zalecał jak nie wie co ma dać),zmieszczą się i ciasno nie będą miały daj sierpoplame,lamarcie,pandy w ilości 6 sztuk nie więcej nie mniej. Ostatecznie: Neon inesa-10 kirys-6 sztuk krewetki-ale karłowate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Gupiki miały być oprócz neonków. Zgubiłeś jeszcze ramirezy które są w baniaku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted February 7, 2012 Author Share Posted February 7, 2012 Nie pasuje mi że nie czytasz uważnie i chcesz do baniaka 54l upychać same samce gupika a można spokojnie dać małą ławicę neonów innesa, na dno kirysa no ale bez przesady że od razu pigmeja(każdy by tak zalecał jak nie wie co ma dać),zmieszczą się i ciasno nie będą miały daj sierpoplame,lamarcie,pandy w ilości 6 sztuk nie więcej nie mniej. Ostatecznie: Neon inesa-10 kirys-6 sztuk krewetki-ale karłowate. Nie chce dać samych samcy gupika tylko 2 samce 1 samice.A co do kirysków to 6 sztuk bede miał pand.A krewetką nic sie nie stanie tzn nie powinno bo zadne rybki ich nie zaczepiaja i nie wiem dlaczego moją byc karłowate Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Jak dasz 2+1 to ci zagonią biedną samicę Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 To jakie chcesz krewetki ?? Przecież red cherry , babauliti to krewetki karłówate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted February 7, 2012 Author Share Posted February 7, 2012 Jak dasz 2+1 to ci zagonią biedną samicęTo 2+2 będzie chyba najlepszym rozwiązaniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted February 7, 2012 Author Share Posted February 7, 2012 To jakie chcesz krewetki ?? Przecież red cherry , babauliti to krewetki karłówate. Sory mój błąd a krewetki to mieszanka red cherry z babauliti Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Gupiki miały być oprócz neonków.Tego nie napisałeś. A tak wgl. to bezsensowne jest takie pranie postów na potęgę by nabić sobie licznik. Albo ramirezy albo krewetki,zdecyduj się bo ramirezy krewetki zjedzą jak im nie zapewnisz kryjówek. Sory mój błąd a krewetki to mieszanka red cherry z babaulitiOd kiedy kolego? One się nie krzyżują!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted February 7, 2012 Author Share Posted February 7, 2012 Gupiki miały być oprócz neonków.Tego nie napisałeś. A tak wgl. to bezsensowne jest takie pranie postów na potęgę by nabić sobie licznik. Albo ramirezy albo krewetki,zdecyduj się bo ramirezy krewetki zjedzą jak im nie zapewnisz kryjówek. Krewetki maja bardzo duzo kryjówek a ramirezy nie są nimi zainteresowane i sie ich boją Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Gupiki miały być oprócz neonków.Tego nie napisałeś. Nie musiałem, było w poście autora... tak a propos czytania ze zrozumieniem Do pary ramirezó 10 neonek i 4 kirysków moge dac ( 2 samce i 1 samice gupika endlera) i do tego jeszcze mam 10 kreweci RC To 2+2 będzie chyba najlepszym rozwiązaniem bimekAKWA jak dasz samice to ci się będą mnożyć, a potem będziesz miał problem z małymi. Jeżeli się upierasz to jednak będzie lepiej 2+2 lub 1+2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 A to nowina,poczekaj aż młode się wylęgną o ile to możliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted February 7, 2012 Author Share Posted February 7, 2012 Problemu z małymi nie będe miał bo będe je sprzedawal tanio a w zoologu chętnie kupia po 1,5 zl a sprzedadza za 8 zl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts