Tomekrybka Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Witam chciałbym się podpytać jak najlepiej zmierzyć poziom CO2 w akwarium? Od razu dodam że tabela nic nie pomoże bo przy pomiarze wody kranowej wychodzi mi górna dopuszczalna granica więc coś po prostu fałszuję wynik Czy stały test CO2 może być czy też wyniki w tym wypadku również mogą być zafałszowane? Na dzień dzisiejszy podaję na oko i póki co z rybkami nic się nie dzieje ale jeżeli byłaby możliwość to chciałbym trochę podkręcić butle bo niektóre rośliny średnio rosną. Z akwa chcę zrobić porządnego roślinniaka no ale nie kosztem żywych zwierząt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banan007 Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Najlepszy będzie pomiar kropelkowy lub stały test CO2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomekrybka Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Ok więc zainwestuję w stały test a możesz polecić mi coś sprawdzonego? Nie chce wydawać kasy na coś co się nie sprawdzi a producentów jednak kilku jest więc jest w czym wybrać Z góry dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biały Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Ja polecę Ci test stały JBL używam od dłuższego czasu odczynnika mam jeszcze spory zapas i wskazania są dokładne (co jakiś czas sprawdzam w tabeli na podstawie wyników z kropelkowych testów ph i kh) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomekrybka Posted February 8, 2012 Author Share Posted February 8, 2012 Ok dzięki bardzo za pomoc mam nadzieję że wreszcie będę miał ten problem z głowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts