Zelus525 Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Prosze o pomoc jakie ryby mogą zostać u mnie w akwarium a które oddać. 1x Molinezja (samica) 7x Mieczyk (w tym jedna 10cm samica, 6 młodych po 3cm) 21x Neon czerwony,inessa 3x Grubowarg zielony 3x Cierniooczek myresa 2x Zbrojnik, nie wiem jaki, w sklepie napisane glonojad(parka 3x miały młode) 3x Neon/Bystrzyk czarny 6x Danio malabarskie Nie wiem czy wybrałem odpowiedni dział :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Zostawiłbym neonki, parę zbrojników, 6 cierniooczków i molinezję 1+2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelus525 Posted February 9, 2012 Author Share Posted February 9, 2012 Co do molinezji, nie chcę ich rozmnażać, kupiłem samice ma około 10cm, urodziła 42 małe i sprzedałem je w zoologicznym, nie lepiej mieczyk 1+2, rzadziej się "kocą"??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 Mieczyki kocą się tak samo jak molinezje, tylko rosną większe, zależy jeszcze od odmiany. Hellera nie polecam do tego akwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelus525 Posted February 9, 2012 Author Share Posted February 9, 2012 Czy może być taka obsada Ramireza 1+1 Neon czerwony+ inessa ( stado 20 sztuk) Zbrojnik 1+1 Cierniooczek myresa (3 sztuki) Neon/Bystrzyk czarny (stadko 10 sztuk) Bojownik samiec ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 Maksymalnie dwie ławice po 15 sztuk. Cierniooczków 6 Bojka bym odpuścił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 Docelowo najlepiej jedną terytorialną i jedną ławicę, lub dwie ale na bank nie będzie takiego efektu jak pewnie myślisz że otrzymasz. Zostaw lepiej te czarne bystrzyki, są ładne i ciekawsze pod względem zachowania od neonów innesa/czerwonych. 1+1x p. ramireza 20x neon innesa/bystrzyk czarny 1+1x zbrojnik niebieski 1+2x lub 1x bojownik 20x neon innesa/bystrzyk czarny 6x cierniooczek ewentualnie: bojek/ramirezy j.w. 10x bystrzyk czarny/neon czerwony/innesa 10x pstrążenica marmurkowa* 1+1x zbrojnik niebieski *polecam pstrązenice zamiast neonów bo pływają tuż przy powierzchni wody a nie w toni jak bystrzyki/neony. Dzięki takiemu zestawieniu ławice nie będą się mieszać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts