oetam92 Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Chodzi o to że właśnie dzisiaj przyszedł mi filtr kubełkowy z reklamacji a pod jego nieobecność używałem wewnętrznego.W tej chwili chodzą dwa żeby bakterie się nie zmarnowały, po jakim czasie mogę wyciągnąć filtr wewnętrzny? Jeszcze jedno pytanie odnośnie podmiany wody , a więc woda już ma prawie 3 tygodnie , ryby pływają od 3 dni nie robiłem jeszcze żadnej podmiany.Czy już muszę robić podmianę czy jeszcze nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Filtr wewnętrzy potrzymaj jeszcze tydzień.Podmianę możesz już zrobić,ale stosunkowo niewielką(10-15%).Potem już normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oetam92 Posted February 6, 2012 Author Share Posted February 6, 2012 Ok dzięki za szybką odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Możesz wyciągnąć wewnętrzny pojutrze. Bakterie są również w podłożu więc nie będzie problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceano Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Możesz wyciągnąć wewnętrzny pojutrze. Bakterie są również w podłożu więc nie będzie problemu.Tak jak jest napisane w poście powyżej. Jeżeli ci się śpieszy, to możesz nawet i po dwóch dniach spokojnie wyciągnąć filtr wewnętrzny i nie będzie problemu. Ponadto bakterie nitryfikacyjne rozmnażają się w ekspresowym tempie, to też wszystko ruszy jak z bata strzelił Link to comment Share on other sites More sharing options...
oetam92 Posted February 6, 2012 Author Share Posted February 6, 2012 Nie śpieszy mi się. Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts