Dulle Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 (edited) Witam!Akwarium o nietypowych wymiarach:80x22x35Założone 12 2011r.Oświetlenie2x 18 W 6500 KFiltracja:Mini kani 80gąbka+fizelina+ceramika+zeolitOgrzewanie100 W z termostatem25-26*Podłoże:MandoPiasek kwarcowyOzdoby:KamienieKorzenieRośliny:LudwigaMoczarkaGałęzatkaCabombaBacopaMech javaPelia miniWgłębkaObsada:Neon zielony x9Bystrzyk Amandy x4RenLoricaria mini red x2krewetki red chery, tiger i ich mieszanki - niezliczoneŚlimak Horned x2Ślimak helena x 10zdj Edited February 18, 2014 by Dulle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Całkiem spoko, tylko ten kamol na środku nie pasuje. Ale co to jest ten 'haos' ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Gdzie fotki? ;d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 6, 2012 Author Share Posted February 6, 2012 Fotki się przycinają zaraz będą, świeży temat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domownik Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Całkiem fajnie jako użytkownik mini kani podpowiem tylko że lepiej wymienić oryginalną watę na symec koszt 6 zł i zeolit na ceramikę albo podróbkę micromec (takie małe szklane kuleczki o średnicy ok 2-3 mm, oryginalny ma za duże kulki) koszt 6 zł za worek na 1 koszyk potrzeba 2 takie woreczki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Wygląda całkiem nieżle. Kamyk również. Usunąłbym ten termometr, bo to nie element dekoracyjny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 6, 2012 Author Share Posted February 6, 2012 Termometr poszedł na boczną ścianę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 24, 2012 Author Share Posted February 24, 2012 No i przyszedł czas na aktualizację. Zmieniła się obsada: Neon zielony x 8 Bystrzyk Amandy x 5 Platka 1+2 - To ostatnie prezent od małżonka. i Foto: Jeden ze "śmigaczy" Służby sprzątające: No i Amandy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 Ładny masz ten baniak. Zrobiony ze smakiem. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 24, 2012 Author Share Posted February 24, 2012 Dzięki. Mam jednak pytanko, mam wylęg ślimaków: I już nie wiem co mam zrobić. Mam heleny, są cztery sztuki i jak narazie nie doczekałam się młodych, a szkodników coraz więcej Sałata też tak średnio działa, a ręczne wyciąganie przy tej ilości nie robi różnicy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 Fajne akwa-oryginalne Niezła ta krewecia krwisto czerwono,a ten neonek dla odmiany jakiś blady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 24, 2012 Author Share Posted February 24, 2012 No neonki coś mi nie wychodzą na fotkach, ale chyba są zdrowe. Nie wiem tylko co z tymi ślimakami. A tu prezent : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszek52221 Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 w moim 72 l tez była plaga slimaków ...i 3 helenki dały radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 24, 2012 Author Share Posted February 24, 2012 w moim 72 l tez była plaga slimaków ...i 3 helenki dały radę No ja chyba mam leniuchy jakieś. Są cztery i nic. Ślimaki rozmnażają się w zaskakującym tempie dziś rano wyłapałam około 100 sztuk, co zrobiło niewielką różnicę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGO1987 Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 w moim 72 l tez była plaga slimaków ...i 3 helenki dały radę No ja chyba mam leniuchy jakieś. Są cztery i nic. Ślimaki rozmnażają się w zaskakującym tempie dziś rano wyłapałam około 100 sztuk, co zrobiło niewielką różnicę. Nie przekarmiaj ryb karm tak jak polecano czyli 5 dni w tygodniu i 2 przerwy dniowe taka głodówka, ślimaki będą głodne to się zabiorą za te chodzi o helenki ja mam plagę świderków ale nie narzekam za to mam wskaźnik niedotlenienia podłoża i wtedy wiem co i jak ze po wina się zrobić testy wody ale naradzie nie mam jak zakupie to co opisałem u cb pod własnym tematem to już będzie ok. A i nie wiem czy to miała być 2 dniowa głodówka czy tygodniowa głodówka jak coś poczytam ten poradnik akwarystyki czyli książki i wtedy napisze pod spodem. EDIT Tak jak mówiłem karmimy 2 razy dziennie rano i wieczorem rybki co tydzień, raz w tygodniu robimy głodówkę 2 dniową, najlepiej wyłapać helenki do akwarium np. 10l z przykrywką i napowietrzaniem nie dawać jedzenia jeśli helenki zrobią się głodne daj je do akwarium z ślimakami których nie chcesz i najlepiej dokup z 2 helenki ale z innego sklepu, i karm rybki tak jak mówię ale nie za duża tylko tyle żeby zjadły to w 1 minute i nic nie zostało, a krewetki najlepiej karmić tabletkami takimi jak np. dla glonojadów czyli spiruliną w tabletkach dla krewetek lub innych ryb raz w tygodniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 24, 2012 Author Share Posted February 24, 2012 Ryb raczej nie przekarmiam, daję im bardzo małe porcje. Chyba będę musiała poczekać aż heleny się rozmnożą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGO1987 Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 Ryb raczej nie przekarmiam, daję im bardzo małe porcje. Chyba będę musiała poczekać aż heleny się rozmnożą... Możliwe ale przeczytaj to co edytowałem może i tobie to pomoże ja tak robię taka głodówkę wtedy molinezje zjadają mi glony z roślin jak i ślimaki. Bardziej to zbrojniki weloniaste zżerają ślimaki mi niż inne ryby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 24, 2012 Author Share Posted February 24, 2012 Dzięki Drago. Ciekawa jestem czy są jeszcze jakieś sposoby. Teraz walczę z aparatem i próbuję zrobić dobre zdjęcie neonka. Chyba są dla mnie za szybkie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGO1987 Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 Dzięki Drago. Ciekawa jestem czy są jeszcze jakieś sposoby. Teraz walczę z aparatem i próbuję zrobić dobre zdjęcie neonka. Chyba są dla mnie za szybkie... Nie ma za co. Możliwe ja i tak nigdy nie mogę złapać kiryska na fotkę inne się łapią jak muchy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigDeal Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 Gdzie tu chaos , akwarium pierwsza klasa , bardzo mi sie podoba poprosze o lepszą fote całosci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 24, 2012 Author Share Posted February 24, 2012 Gdzie tu chaos , akwarium pierwsza klasa , bardzo mi sie podoba poprosze o lepszą fote całosci.Dzięki. Fotka będzie po przycince. Na razie neonki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 25, 2012 Author Share Posted February 25, 2012 No i po przycince. Tu całość: A tu wykadrowane: A co myślicie o czymś takim? Jakiego litrażu potrzebuje? http://www.superakwarium.pl/zbrojnik-ka ... id469.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted February 25, 2012 Share Posted February 25, 2012 Przyczepię się tylko do kabomby-strasznie nieogarnięta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted February 25, 2012 Author Share Posted February 25, 2012 No tam prąd wody robi swoje porządki, więc jakoś nie umiem ich okiełznać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted February 25, 2012 Share Posted February 25, 2012 To może wymienisz ją na coś? Kabomba nie lubi ruchu wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts