Piotrek1234 Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Witam . Ostatnio myślałem nad obsadą, po oddaniu skalarów, do mojej 112. Oto nad czym myślałem: Obsada 1 : 1+1 barwniak czerwonobrzuchy 1+2 bojownik ok. 12 neonów innesa może 1+2 gupik kilka kirysków Obsada 2: 1+2 bojownik 1+1 p. ramireza ok. 15 neonów innesa 1+2 gupik kilka kirysków Obsada 3: 1+2 bojownik / lub 1+1 b. czerwonobrzuchy ok. 10 neonów innesa ok. 10 razbora klinowa/danio pręgowane kilka kirysków/otosków Obsada 4: 1+3 p. kakadu 15 neon innesa 2+4 gupik kilka kirysków/ otoski I tu mam pytanka. Czy bojowniki mogą być z neonami lub gupikami ? Czy bojowniki moga być z b. czerwonobrzuchymi/ ramirezami ? I króta opcja była by najlepsza ? Tamten temat jest jeszcze aktualny i założyciel jeszcze tam piszę, więc wydzieliłam oddzielny temat. mod.Evelyn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mercy Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Ja mam ponad tydzień najpierw w 25l teraz w 112l bojownika syjamskiego samca z 5 neonkami i dotąd nic się nie dzieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skn87 Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Obsada 3 może być, bojownik nie może być z gupikami, neony mu nie przeszkadzają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracjanna Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Ja bym była za tą opcja: 1+2 kakadu ok. 10 neonów innesa ok. 10 razbora klinowa kilka kirysków/otosków Bojownik nie może być z gupikami bo będzie je podgryzał, chyba że chcesz Endlerki to mogą z nim być. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek1234 Posted February 4, 2012 Author Share Posted February 4, 2012 Nie nie endlerki, mam w 45 litrach "hodowlę" gupików i mają ładne, długie ogonki.. Więc mam jeszcze jedno pytanko: czy może być takie połączenie 1+2 prętniki karlowate i 1+1 b. czerwonobrzuche ? Wiecie nie chcę żeby w akwarium było monotonnie, więc chcę żeby były 3/4 gatunki ryb i do tego "ekipa sprzątająca" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 Prętniki i Barwniaki nie będą sobie przeszkadzać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts