Rzepson94 Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Siemanko Jakiś czas temu zakupiłem akwarium ok 50l, rybki (tylko gupiki ^^), potem ślimaczki helenki żeby pozbyć się innych ślimaków 8-). Przeglądając Allegro, natknąłem się na owe czerwone wisienki (krewetki red cherry). Dosłownie zakochałem się w tym jak wyglądają . od razu wpakowałem się w google i czytam, o tych skorupiakach, w sumie dowiedziałem się że są "łatwe w hodowli" , i teraz mam pytanie, czy mogę sobie je zakupić do tego akwarium? Mam w nim tak jak mówiłem gupiki, i helenki, z roślinek jedynie kabombę (ale to się zmieni w najbliższym czasie), i właśnie gotuje się kokos do akwa . Prosił bym o porady, jeżeli chodzi o litraż mam w rezerwie (rodziców) jeszcze 112 i 250l tylko muszę troszkę przemeblować pokój . mod.- Przeniesione do działu Krewetki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 możesz tylko jak kupisz małe to gupiki ci je mogę poskubać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzepson94 Posted February 3, 2012 Author Share Posted February 3, 2012 Znalazłem taki 1-1,5 cm. Czyli jak rozumiem że to za malutkie, tak? Jakie radzisz? A, i jak z zachowaniem krewetek co do gupik, i wicewersa? Czy wisienki nie poskubią narybku, oraz czy gupiki nie zjedzą małych krewetek? no i jeszcze kwestia żarcia, bo do tej pory karmiłem je płatkami roślinnymi (rano), i mrożonymi robaczkami (wieczorem), co drugi dzień na śniadanko dostawały też żarełko z proteinami tropicala (http://www.tropical.com.pl/ichtiovit,d28,0,pl.html coś podobne do tego, tylko że to są płatki a te moje to kulki) Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Kewetki zawsze sobie coś znajdą. Musisz kupić dorosłe osobniki bo mam u siebie gupiki i to nawet mniejsze bo endlery i skupią jak tylko widzą małą krewecie. Krewetki przetrwały by gdyby było dużo mchu wgłębki i ogólnie roślin w którym mogły by się schować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamon Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Pożywienie dobre... Rozmiar krewetek dobry. I krewetki nie pożerają narybku, o ile jest on w kotniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzepson94 Posted February 3, 2012 Author Share Posted February 3, 2012 Właśnie planuję przenieść się do akwarium 112l, włożyć korzeń, i z tego co widziałem na allegro, google da się go obłożyć mchem, to samo chcę zrobić z żwirkiem, chciałbym zrobić taki kącik z ala "trawnikiem" z Lilaeopsis brasiliensis. Od rodziców wziąłbym kilka anubiasów. Co do roślinek jakoś da się radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts