dudek85 Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Mam 112 l i chce trzymać tam jakiś stado;d myślałem nad neonkami ale czytałem ze trudno je rozmnożyć .Jakie inne ryby można trzymać w stadzie i łatwo je rozmnożyć?? Teraz z inne beczki. czy samica gupika przez 30 min mogla zjeść 8 młodych swoich?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Chodzi o ryby stadne czy ławicowe?Bo pisząc o neonach odnoszę wrażenie że szukasz ławicy. Mogła je zjeść. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek85 Posted February 2, 2012 Author Share Posted February 2, 2012 tak o ławice mi chodzi;d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Galaxy bardzo łatwo rozmnożysz, ale jeśli liczysz na takie coś jak w przypadku gupików: że ryby będą pojawiały się same bez jakiegokolwiek Twojego działania i same odchowają się w baniaku ogólnym z dorosłymi innymi rybami - to się przeliczysz. PS: Zły dział, przenoszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Prystelka barwna też dość łatwo się rozmnaża jak się dobiorą w parki. Możesz tez spróbować z hokejówką,tetrą czarną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek85 Posted February 2, 2012 Author Share Posted February 2, 2012 Nie myślę ze będzie tak ja z gupikami.A i mam nadzieje ze dostane takie gatunki w moim zoologicznym:) Edit: Razbora Galaxy o te chodzi?? Edytuj posty. // Atreyu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 O ile mnie pamięć nie myli, galaxy, to pewnie galaxy. Tak, o to chodzi. Ryba do dostania, ale nie w każdym szczególnie osiedlowym zoologu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Ryba do dostania, ale nie w każdym szczególnie osiedlowym zoologu. Dokładnie. Dodatkowo odstrasza cena w zoologicznych w granicach 9-12zł za sztukę. Ale trzeba przyznać, że to piękna rybka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek85 Posted February 2, 2012 Author Share Posted February 2, 2012 U mnie będzie na pewno po 12:) i pewnie na zamówienie;d Edit: http://allegro.pl/razbora-galaxy-celestichthys-margaritatus-dostawa-i2082730325.html tu sa tanie..ale ciekawa jak je wysyła żeby przeżyły.. Michał84:Pomimo upomnienie ciągle nie edytujesz postu! Zdania zaczynamy z dużych liter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 http://allegro.pl/razbora-galaxy-celestichthys-margaritatus-dostawa-i2082730325.html tu sa tanie..ale ciekawa jak je wysyła żeby przeżyły.. Skontaktuj się ze sprzedawcą i zapytaj o konkrety. Podobno używa jakiegoś kuriera. Ja kupowałem po ok 4.5 zł na giełdzie w Krakowie przy większej ilości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek85 Posted February 2, 2012 Author Share Posted February 2, 2012 pytałem i czekam na odpowiedz. Edit: jeszcze słyszałem o takich rybkach co się je karmi specjalnym pokarmem i dostają fajne barwy:) co to za ryby?? Zdania zaczynamy wielką literą i: 6.2. Jeżeli czas od napisania ostatniego postu nie przekracza 24h, oraz nie został on poprzedzony postem innego użytkownika, należy używać opcji „edytuj”. Jako że prosiłem o to stronę wcześniej, to +1 // Atreyu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 jeszcze słyszałem o takich rybkach co się je karmi specjalnym pokarmem i dostają fajne barwy:) co to za ryby?? Sorry, ale o jakiś specjalnych rybkach to nie słyszałem. Generalnie możesz podawać pokarmy na lepsze wybarwienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek85 Posted February 2, 2012 Author Share Posted February 2, 2012 a barwniaki?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Barwniaki nie są ławicowe. Ale fajna, ciekawa ryba. Dość terytorialna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts