kr3cix Posted February 1, 2012 Share Posted February 1, 2012 Witam. Potrzebuje pomocy w wyborze filtra wew do akwarium 100 l z obsadą ogólną. niestety zewnetrznego ani kaskady nie mam gdzie umiescic.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted February 1, 2012 Share Posted February 1, 2012 Aqua szut turbo 550N,tylko gąbkę zamiast tego pojemnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr3cix Posted February 1, 2012 Author Share Posted February 1, 2012 I on powinien wystarczyć? Pisownia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted February 1, 2012 Share Posted February 1, 2012 Jak się obawiasz,to kup model 750N Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted February 1, 2012 Share Posted February 1, 2012 Ja polecam Aquael powerhead 650 w 112l woda kryształ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtaskrk Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Polecam Fluval U2 albo U3 tani nie jest ale ma filtracje biologiczną ,jest bardzo cichy i dobrze wykonany i latwy w czyszczeniu (kasetki) mam od 3 tygodni i polecam.Woda kryształ,. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Polecam Fluval U2 albo U3 tani nie jest ale ma filtracje biologiczną ,jest bardzo cichy i dobrze wykonany i latwy w czyszczeniu (kasetki) mam od 3 tygodni i polecam.Woda kryształ,.Tylko jaki one mają sens, jak za 50% ich ceny można kupić bezgłośne i większe Aquaele? Uświadamiam też, że każdy filtr filtruje też biologicznie. Te filtry, w tym litrażu, to byłby już skrajny bezsens w normalnej sytuacji, gdzie jest miejsce na kubeł/kaskadę. W ich cenie można kupić dużo wydajniejszą markową kaskadę, albo tani i jeszcze bardziej wydajny kubeł. Dopiero taki filtr daje naprawdę dobrą jakość wody. Też myślałem że mam kryształ zanim przesiadłem się na kaskadę, a później na kubeł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 W pierwszym poście wyraźnie określony jest rodzaj filtra. Dalsze gdybanie nad wyższością kaskad od wewnętrznych,itd.nie mają w tym temacie sensu. Zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts