ziomy111 Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Witam przez ostatnie pare dni obserwowałem zachowanie dorosłego skalara z małymi neonami z tego co zauważyłem, mój dorosły osobnik (~20cm wysokości) w ogóle nie interesował się neonami, żadna nie została zjedzona w ogóle nie był w stosunku do nich agresywny, więc jeśli ktoś ma zamiar tak zrobić to jeszcze dodam małą uwagę: Najpierw lepiej dać neona- tak to skalar zaakceptuje go jako swojego "towarzysza" nie wiem jak będzie na odwrót tj. najpierw skalar potem neon- obawiam się jednak, że może zostać potraktowany jako zakąska więc polecam pierwszy sposób tak jak ja to robiłem i nie powinno się nic stać. Oczywiście nie gwarantuje na 100% że neon nie zostanie zjedzony, tak było w przypadku moim i mam nadzieję, że będzie się powtarzać u innych.Jeśli ma ktoś jeszcze jakieś pytania to zapraszam na PW albo pisać w tym temacie p.s mam nadzieję, że komuś pomogę tą informacją Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekd72 Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 a jakiej wielkości są owe neony???pomału się z nimi żegnaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomy111 Posted March 7, 2009 Author Share Posted March 7, 2009 przez 5 dni ich nie zjadł to raczej nie zje ich teraz bo już są w 960 dałem 6 neonów i zobaczymy co będzie.Mam nadzieję, że rano znajdę wszystkie 6...Przedtem były w mniejszym-mam nadzieję że im się nie odmieniło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts