beny_16 Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 Cześć wszystkim Mam problem z danio tygrysim. Mianowicie samiczka z mojego akwarium dostała dziś dziwnych jaskrawych różowych przebarwień na górnej części pomiędzy oczami a płetwą grzbietową. Rybka ta była kotna miesiąc temu. parametry akwarium 60l temp 24-26 ph ok 7 obsada 4 danio 3 mieczyki 2 molinezje złota rybka 2 gupiki Dodatkowo w tamtym tygodniu padł mi gupik samiec( na początku pływał tylko pod prąd obiegu wody wypływającej z filtra a potem wyglądało jak by padł z przemęczenia) proszę o pomoc w diagnozie Link to comment Share on other sites More sharing options...
marexi Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 super zdjęcie, ale niestety z niego nic nie widać. Popraw ostrość Link to comment Share on other sites More sharing options...
beny_16 Posted February 1, 2012 Author Share Posted February 1, 2012 Żywotność rybki nie daje szans na lepsze zdjęcia ciągle sie wymyka ale na tym widać dokładniej to jasno-różowe przebarwienie na grzbiecie Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Niestety dopóki nie zrobisz zdjęcia, na którym będzie "coś" widać, nie pomożemy Ci za bardzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beny_16 Posted February 10, 2012 Author Share Posted February 10, 2012 plamy znikły temat zamykamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 masz za wysoką temperaturę dla danio (o karasiu nie mówiąc) Link to comment Share on other sites More sharing options...
beny_16 Posted February 18, 2012 Author Share Posted February 18, 2012 jakaś propozycja do temperatury? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 18, 2012 Share Posted February 18, 2012 Szukanie nie boli: http://www.superakwarium.pl/encyklopedia-ryb-c11.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts