Bobix Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 Witam, postanowiłem zrobić restart zaniedbanego akwarium, i przyłożyć się do stworzenia nowego. Najpierw chcę się was spytać o obsadę Czy taka będzie odpowiednia?: 8/10 neonów innesa 6 kirysków panda (lub spiżowych) 1+1 pielęgniczki ramireza 1+3 zmienniaki plamiste Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 Wyrzuciłbym zmiennniaki lub pielęgniczki. Zrobi się za ciasno. Oczywiście do tego dorzuciłbym troszkę zielska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 Neonków 15 Kirysków panda/pigmejów/sierpoplamych 6 Ramirezy 1+1 albo Zmienniaki 1+3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted January 31, 2012 Author Share Posted January 31, 2012 Hmm rośliny dokupie na pewno. Tylko podłoże, jakie radzicie? Mam jasny żwir 2mm około, może taki być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 Granulacja ok ale, zależy jak bardzo jasny. Neonki nie lubią jasnych podłoży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted January 31, 2012 Author Share Posted January 31, 2012 Kolor piasku,ale nie takiego plażowego, trochę ciemniejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 Powinien być ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted January 31, 2012 Author Share Posted January 31, 2012 Ok, i wyparzyć muszę jeszcze ten żwir tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 Jeżeli ryby chorowały to lepiej wyparzyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted January 31, 2012 Author Share Posted January 31, 2012 Nie, ten żwir nie był w moim wcześniejszym akwarium, jest on zapakowany narazie, nie otwarty, a w poprzednim akwarium trzymałem kamienie, ryby nie chorowały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 To porządnie go wypłucz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted January 31, 2012 Author Share Posted January 31, 2012 A podpowiesz jak to zrobić? Bo ja pierwsze słysze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 Wsadz do wiadra i płucz aż woda będzie w miarę czysta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted January 31, 2012 Author Share Posted January 31, 2012 Okey, dzięki, za 2 tygodnie, jak wsadze rybki do nowego akwarium, to powiadomie co sie dzieje, i może wyśle zdjęcia. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted February 10, 2012 Author Share Posted February 10, 2012 Mam pytanie, które zadam w tym temacie. Chcę kupić jedno stado ryb ławicowych, i zastanawiam się nad neonami, i razborami klinowymi. Co polecicie ? Neony to już są oklepane, i wgl, a z razborami nie miałem nigdy do czynienia, widziałem je tylko w zoologicznym ;D Czy sprawiają one jakieś większe problemy w hodowli ? Powiedzcie co lepiej wybrać. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Generalnie obojętne. Jak uważasz neonki za oklepane to bierz razborki. Nie są kłopotliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts