dawide Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 Mam problem z grzałką Eheim Jager.Pokrętło od ustawiania temperatury się zapiekło,przypuszczam że przyczyną tego jest zakamienienie.Nijak tego nie idzie rozkręcić,z grzałką w drugim akwarium zaczyna się robić podobny problem więc przypuszczam że jest to problem stary jak świat ale nie mogę nigdzie znaleść na niego recepty.Jakich środków można do tego użyć i w jaki sposób to zrobić? Pierwsza myśl jaka mnie naszła to wymoczyć grzałkę w środku do kamienia ale raczej to głupi pomysł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 Jeżeli nie jest to duże zakamienienie to wyjmij grzałkę, osusz i chwytając ją palcami na całym obwodzie przekręć. U mnie jest to samo. Na mokro nie pójdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawide Posted January 31, 2012 Author Share Posted January 31, 2012 Jeżeli nie jest to duże zakamienienie to wyjmij grzałkę, osusz i chwytając ją palcami na całym obwodzie przekręć. U mnie jest to samo. Na mokro nie pójdzie Nie da rady...grzałka była poza wodą dobry tydzień i nic... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 Ocet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pogu Posted February 25, 2012 Share Posted February 25, 2012 A taka na przyszłość rada to przekręć pokrętłem od czasu do czasu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted February 25, 2012 Share Posted February 25, 2012 Jak Sławek pisze. Polej octem termostat,zostaw na kilkanaście minut,opłukaj i już powinna lżej pracować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokson Posted February 25, 2012 Share Posted February 25, 2012 Wlej ocet w szklankę, włóż grzałkę na 2 godziny. Możesz też lekko postukać w pokrętło co jakiś czas żeby ocet dotarł głębiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts