krzycho Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Jaką ilość pyszczaków można hodować w akwarium 240 litrów żeby nie miały za ciasno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karozPro Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Jak na początek starczy ci 15, bo potem się rozmnożą. Polecam ci moją stronę: mojemalawi.pl, wielkie otwarcie 14 marca ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho Posted March 6, 2009 Author Share Posted March 6, 2009 Jakie gatunki polecasz?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karozPro Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Pyszczak żółty, złocisty, zebra - po kilku dniach zobaczysz podział w akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Pyszczak żółty, złocisty, zebra - po kilku dniach zobaczysz podział w akwarium. Dobre . Pomieszałeś gatunki mięsożerne z roślinożernym , łagodne z bardzo agresywnymi, a co to jest zebra?? Podział jaki podział, auratus obejmie cały zbiornik , a reszta po kątach będzie się chowała. Tym bardziej yellow dostanie ostro po głowie, a co do zebry to nie wiem myślałem że to ssak Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho Posted March 6, 2009 Author Share Posted March 6, 2009 Pyszczak żółty, złocisty, zebra - po kilku dniach zobaczysz podział w akwarium. Dobre . Pomieszałeś gatunki mięsożerne z roślinożernym , łagodne z bardzo agresywnymi, a co to jest zebra?? Podział jaki podział, auratus obejmie cały zbiornik , a reszta po kątach będzie się chowała. Tym bardziej yellow dostanie ostro po głowie, a co do zebry to nie wiem myślałem że to ssak No to według Ciebie jakie gatunki pyszczaków sprawdza się w moim akwarium 240L Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Hmm może tak a co Ci się podoba ? Przynajmniej kolory , bo wybór jest ogromny. Możesz sobie pozwolić na 3 mniejsze gatunki w haremach. Może być tak Melanochromis Maingano 1+3 psedotropheus saulosi 1+3 Yellow 1+3 Będzie żółto niebiesko . Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho Posted March 6, 2009 Author Share Posted March 6, 2009 Własnie chodzilo mi o kolor żółty i niebieski. 1+3 to znaczy 1 samiec i 3 samice? No i chciałem jeszcze zapytać odnosnie tego czy jakies roslinki mi sie uchowia czy to tylko same kamienie musza byc bo z reguły w akwariach z pyszczakami nie widywałem roslin. Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 W sumie mogą być np anubiasy lub inne mało wymagające o twardych łodygach rośliny, zawsze trochę akcentu zielonego się przyda. 1+3 to jeden samiec 3 samice , ale kup więcej i zobaczysz co się wybarwi , resztę oddasz . Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho Posted March 6, 2009 Author Share Posted March 6, 2009 Ostatnie moje pytanko czy mozna jeszcze dołożyc jaki gatunek który zalatuje do czerwona o ile wogóle są takie i czy można je połaczyc. Może głupie pytanie ale dopiero zacząlem interesować się pyszczakami i mało o nich wiem. Dzięki. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Możesz dać red redy , ale wtedy yellow i saulosi nie mają racji bytu , bo red redy to dość agresywne ryby i trzeba im taką samą obsadę dobrać. Mogło by być tak . maylandia etherae red red 1+3 pseudotropheus socolofi 1+3 pseutotropheus elongatus usisya 1+2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karozPro Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 Pyszczak żółty, złocisty, zebra - po kilku dniach zobaczysz podział w akwarium. Dobre . Pomieszałeś gatunki mięsożerne z roślinożernym , łagodne z bardzo agresywnymi, a co to jest zebra?? Podział jaki podział, auratus obejmie cały zbiornik , a reszta po kątach będzie się chowała. Tym bardziej yellow dostanie ostro po głowie, a co do zebry to nie wiem myślałem że to ssak Gościu, ja mu nie napisałem, żeby je włóżył razem, nie bądźtaki cwaniak Chodzi o mieszaninę kolorów- żółto-niebieskie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 sory, że się wtrącę "gościu" ale tak to właśnie zabrzmiało i chyba każdy to potwierdzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karozPro Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 sory, że się wtrącę "gościu" ale tak to właśnie zabrzmiało i chyba każdy to potwierdzi. Poleciłem gatunki do hodowli, ale nie razem nawet jak z wypowiedzi tak wynika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 Żółto - niebieskie tylko że auratusy są czarno białe (samce) a samice są przeciwnością, z resztą baniak dla nich jest za mały . A pyszczak zebra to dalej nie wiem co to jest, do tego hasła można przypisać dziesiątki gatunków , zresztą skończmy tą dyskusję , na przyszłość podawaj łacińskie nazwy nie będzie wtedy problemu z identyfikacją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karozPro Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 Żółto - niebieskie tylko że auratusy są czarno białe (samce) a samice są przeciwnością, z resztą baniak dla nich jest za mały . A pyszczak zebra to dalej nie wiem co to jest, do tego hasła można przypisać dziesiątki gatunków , zresztą skończmy tą dyskusję , na przyszłość podawaj łacińskie nazwy nie będzie wtedy problemu z identyfikacją. ok, nie ma sprawy, więcej nieporozumien nie bedzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts