MATIZ Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Chciałbym się dowiedzieć dlaczego woda w moim akwarium jest przezroczysto-biała. Niedawno robiłem restart akwarium, ale większość wody była już dojrzała. Czy biały kolor wody jest spowodowany dodaniem nawozów do roślin??? Proszę o poradę jak mogę się pozbyć tego koloru wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
walkiria Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 To raczej normalny objaw przy restarcie, miałam dokładnie to samo w zeszłym roku, więc bez obaw, kolorek się unormuje niebawem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stochito Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Witam mam podobny problem. A jak długo taka mętna woda moze sie utrzymywać bo ja juz czekam 10 dni i nic białą jak nie wiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Ruszałeś coś w akwarium w tym czasie? Jaki masz filtr? Obsadę? Ile akwarium już działa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MATIZ Posted February 15, 2012 Author Share Posted February 15, 2012 Teraz, po dwóch tygodniach od restartu woda przestała być mętna. Teraz jest już wszystko dobrze. Proszę o zamknięcie tego tematu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Odpowiedziałeś sam sobie
Druga opcja to zakwit lub pierwotniaki.
walkiria
To raczej normalny objaw przy restarcie, miałam dokładnie to samo w zeszłym roku, więc bez obaw, kolorek się unormuje niebawem
stochito
Witam mam podobny problem. A jak długo taka mętna woda moze sie utrzymywać bo ja juz czekam 10 dni i nic białą jak nie wiem
AsFeron
Ruszałeś coś w akwarium w tym czasie?
Jaki masz filtr? Obsadę? Ile akwarium już działa?
MATIZ
Teraz, po dwóch tygodniach od restartu woda przestała być mętna. Teraz jest już wszystko dobrze. Proszę o zamknięcie tego tematu.