Nim Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Potrzebuję pomocy, niestety moje bojowniki dopadła ospa, nowe, niedawno zakupione rybki. Kupiłam Ichtiosan od Tropicala, opisane jest dokładnie stężenie i w wypadku mojego akwarium bdzie to jakieś 7 ml. Mam tylko takie pytanie: co ile należy uzupełniać ilośc preparatu? Czy mam im codziennie podawać te 7 ml, czy tylko po wymianie wody i czy filtr ma jakikolwiek wpływ na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Na tym środku jest ulotka i tam pisze że 2-3 krople na 10 litrów wody co 5-7 dni ....wystarczy przeczytać ... Wiem bo tez mam ten srodek ... Nie po podmianie wody tylko co 5-7 dni..Filtr nie ma wpływu .. Rozwiałam twoje watpiliwości mysle.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nim Posted March 6, 2009 Author Share Posted March 6, 2009 Dzięki, choć pisze, że to niby zapobiegawczo, a ja moje ryby już niestety są dosyć oblepione kulorzęskami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alien1987 Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 tropical ma słabe leki przynajmniej z mojego doświadczenia , u mnie działały na krótko albo musiałem lać 1,5 dawki polecam na ospę sera costa med f po jednym zastosowaniu wróciło wszystko do normy a niektóre ryby były już ledwo żywe i myślałem że będzie po nich Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac mk Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 no i moje rybki dopadlo to swinstwo! Z tym ze mieszkam w angli i za bardzo nie moge sie wzorowac na srodkach jakie stosujecie pech! Zaczelo sie od bocji wspanialych a i zauwazylem ze juz przechodzi na pozostale. Pisza ze to przez niezastosowanie kwarantanny! Ale zastosowalem! Tylko nie jestem pewien czy poprawnie bo to moje pierwsze rybki do worka z rybkami dolalem wody z akwa zostawilem tak na 10 min. po czym czynnosc powtorzylem. W sumie minelo okolo 25 min jak wpuscilem rybki do akwa. Czy tak to mialo wygladac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nim Posted March 6, 2009 Author Share Posted March 6, 2009 Zapytam jeszcze o jedno. Czy u bojowników mogę spróbowac z podniesieniem temperatury do 30 *C? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petenia Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 mozesz spokojnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts