allexii Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Kupowanie rybek przez internet co o tym myślicie ? Pozdrawiam A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz:) Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Jeżeli bierzesz odbiór osobisty to może to nie jest zły pomysł, lecz jeżeli kurier przyjeżdża z rybkami i nie wiesz jak były chowane itp. to nie polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drobniczek Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Nie kupujemy rybek przez internet Chyba, że kupujesz z danej strony www sklepu zoologicznego i odbierasz w tym sklepie. Takie rozwiązanie jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Niektórzy wysyłają pocztą kondukorską ale i tak bym nie ryzykował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Nie kupujemy rybek przez internet Kupowałem niejednokrotnie i ryby i krewetki. Nigdy nie było problemu. Jedyne co bym odradzał,to przesyłka żywych stworzeń pocztą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Przesyłka konduktorska jak najbardziej. Poczty nie polecam, tym bardziej w zimę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Nie kupujemy rybek przez internet Kupowałem niejednokrotnie i ryby i krewetki. Nigdy nie było problemu. Jedyne co bym odradzał,to przesyłka żywych stworzeń pocztą. Jak najbardziej popieram. Około 90% ryb, które teraz posiadam kupiłem poprzez internet. Oczywiście z odbiorem osobistym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Nie widzę niczego złego ani nadzwyczajnego w kupowaniu przez internet. Kwestia tylko dostarczenia ''towaru'' Przy odbiorze osobistym już to się robią zakupy pseudointernetowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Żeby było jasne-miałem na myśli zakupy przez internet z przesyłką PKS/PKP/Busem,oczywiście odbiór osobisty też. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartus Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Jak wygląda taka przesyłka i od razu przyłączę się ze swoim pytaniem, mamy teraz niezłe mrozy czy nie zaszkodzi to przy zamówieniu kubełków z roślinami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciasty77 Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Przesyłka konduktorska jak najbardziej bezpieczna,bo w przedziale ciepło jest.Kilka razy tak ryby kupowałem i nie było najmniejszego problemu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Jak wygląda taka przesyłka i od razu przyłączę się ze swoim pytaniem, mamy teraz niezłe mrozy czy nie zaszkodzi to przy zamówieniu kubełków z roślinami? Sprzedający daje paczkę z rybami/krewetami/roślinami konduktorowi/kierowcy,oczywiście płaci za to,a Ty tą paczkę odbierasz w umówionym miejscu,albo z pociągu.Paczkę masz w ciągu kilku godzin. Ot cała filozofia. Przesyłka PKP/PKS/BUS jest bezpieczna dla stworzeń żywych i roślin. Koniec tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Kurier, lub o zgrozo poczta - nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts