autsajder1981 Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Witam, mam problem. Posiadam 20l zbiornik, a w nim krewetki oraz molinezje (5 szt.). Jakiś czas temu na szybie, później w całym akwarium pojawiły się dziwne stworzenia przypominające pijawki, mają około 4 mm, wiją się. Jest ich cała plaga, są jasnego koloru. Jak je wytępić, bez usuwania krewetek i ryb. Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 przekarmione-ryby-t32162.html Swoją drogą to na molinezje za małe akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urban Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 To są nicienie u mnie w tej chwili też są i leczę akwarium takim preparatem http://allegro.pl/tropical-chloramina-3 ... 73637.html Na prawdę skuteczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
autsajder1981 Posted January 29, 2012 Author Share Posted January 29, 2012 Dzięki i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Nie stosuj żadnej chemii Jedno lub dwudniowa głodówka u ryb załatwi sprawę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urban Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Nic nie załatwi ja na przykład też robiłem głodówkę u ryb i nic to nie dało Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 No napewno chemia załatwi ta sprawę... razem z rybami. Zwłaszcza chloramina, której używa się do dezynfekcji. Widzę, że użytkownik urban ma zamiłowanie do chemii. Może lepiej zrób małe laboratorium a z akwarystyką daj sobie spokój. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts