Jump to content

dziwna sprawa ;]

k.laudi.a
 Share

Recommended Posts

Witam !

Pisze ponieważ do końca nie wiem co z tym zrobić, otóz jakies 2 moze 3 tyg temu znalazłam na ściance mojego akwarium dziwna zelowata konsystencje wraz z kilkoma kropkami pomyslalam ze moze to byc ikra zlozona przez któregoś z mieszkanców akwarium, jednak niczego konkretnego to nie przypominalo wiec delikatnie odlowilam "to cos" i włożyłam do słoika z woda akwariową po krótkim obserwowaniu stwierdzilam ze to ślimak co jakiś czas wsypywalam troche jedzenia dla ryb aby podrósł i moglabym stwierdzic jaki to gatunek, momo ze minęło dość duzo czasu nie potrafie stwierdzic nic konkretnego, ma on plaską skorupke na środku trochę wypukłą a od wewnetrznej stronie znajduje sie tkanka miekka i tym przykleja sie do szyb i pobiera pokarm, a zeby bylo jeszcze ciekawiej to jest wlasnie gwóźdź programu w słoiku wczoraj zaobserwowałam trzy mikro nicienie o wielkości ok 4minimetry i do tego tysiace plywajacych malych nicieni mniejszych niz minimetr czy to mozliwe aby wziely sie one "z nikad" ?

Wiem że to głupie ale zastanawia mnie to wszystko a pozatym nigdzie nie znalazłam aby nicienie same pojawialy sie w dlugo stojacej wodzie.