merc41 Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Przedwczoraj wpuściłem do akwarium parkę bojowników syjamskich. Samiec przez noc zbudował sobie gniazdo. Gdy byłem w szkole doszło do tarła. Gniazdo jest spore, jednak znajduje się w nim jakieś 10 jajeczek.(białe malutkie kuleczki o średnicy 1mm) Samiec nie pilnuje gniazda, nie opiekuje się ikrą. Tylko od czasu do czasu ugania się za samiczką. Nie wiem co dalej robić. Proszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Musisz jak najszybciej odłowić samicę, bo ją zabije. Jak to zrobisz to powinien zająć się ikrą i gniazdem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
merc41 Posted January 25, 2012 Author Share Posted January 25, 2012 Niestety... Samica zjadła wszystkie jajka ;( Jak długo będę musiał czekać na ponowne tarło? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 Jak długo będę musiał czekać na ponowne tarło?Aż rybki będą na nie gotowe. W odpowiednich warunkach może jakieś 2 tygodnie. Może więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kampffisch Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Do tarła może dochodzić przez cały rok czy tylko wybrane miesiące? mod.- Pisownia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Cały rok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wary Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Jakie roślinki najlpesze do tarła dla bojowników? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Rośliny pływające Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wary Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 ok a takie zeby zasadzic zeby im sie dobrze zyło z ich biotypu ? Nazwy jak można DZIEKI Z GÓRY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts