Gucio23 Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 Witam nie dawno czyli jakies 2 miesiace temu zalozylem akwarium 112l miesiac temu wpuscilem ryby sa to 4 p. kakadu (1+3), 6 kiryskow panda, parka zbrojnikow niebieskich, i 3 bocje karlowate (zeby uniknac problemu ze slimakami) no i pytanie mam takie jakie moglbym dodac jeszcze rybki najlepiej stadne do takiej obsady no i z gory zaznaczam ze neonki (wszystkie odmiany) odpadaja Czekam na wasze propozycje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 Razbora klinowa, ja bym ci proponował zwinnika czerwonoustego. Przyjemna rybka, ładna spokojna i do tego nie jest tak "oblatana" jak razbory EDIT: Rybki piękne ale słyszałem że jak mają złe warunki (są wystraszone przez inne większe ryby) tracą na kolorze, ale w twoim przypadku nie ma obawy:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gucio23 Posted January 24, 2012 Author Share Posted January 24, 2012 w akwa mam spory korzen zajmuje jakies 1/3 powierzchni dna akwarium i sa dwie groty z kokosa sporo roslin wysokich typu nuzaniec (czy cos takiego) na bokach no i troche niskich... a ile tak proponujesz 15 szt zwinnika czerwonoustego bedzie ok? wzucil bym zdjecia ale nie mam na razie takiej mozliwosci Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 15 powinno być ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nelo89 Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 witam dopne się do tematu posiadam akwarium 112l , mam w nim w tej chwili 5- danio 4- neon 1- glonojad (plekostomus) 1- welon Roślinki 4sztuki Kryptokoryna Wendta zielona plus jakaś sztuczna kilka dużych kamieni oświetlenie led filtr aquael Fan2 grzałka-brak temp wody 22stopnie jakie rybki mógłbym dodać jeszcze do tego akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Oddaj ''glonojada" oraz welony . Po oddaniu dokupić aby danio było 15 i neonów 15 oraz para ramirez lub haremik prętnika. Oraz grzałkę kupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Po pierwsze masz trochę za dużo na dnie. Kiryski, Zbrojniki i Bocje to trochę za dużo. Jeżeli Bocje trzymasz tylko dlatego, żeby zjadały ślimaki to lepiej zakupić Helenki. One też sobie poradzą z nimi. Co do ławicy to może spodobają Ci się jeszcze jakieś z tych: przykladowi-mieszkancy-akwarium-ok-20-35l-t19607.html przykladowi-mieszkancy-akwarium-ok-20-35l-t19607.html przykladowi-mieszkancy-akwarium-112l-128l-t32927.html witam dopne się do tematu Dopinasz się do drugiego temat. Załóż swój i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts