Mateusz556 Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 Witam jestem tu nowy więc proszę o łagodne traktowanie:) Mam pytanie czy oświetlenie wraz z pokrywą zgra się z resztą akwarium. http://allegro.pl/pokrywa-econoline-11w ... 17688.html 11W na 30l akwarium będzie dobre.? Czytałem już inne opinie,ale prosił bym o wypowiedzi profesjonalistów:) Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziki Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 hallo Jasne że będzie dobre jak masz akwarium o wymiarach góry 40x25 co zresztą a jest napisane na aukcji. Do tego na pierwszych zdjęciach jest dekiel owalny a na ostatnich prostokątny. Zakładam że znasz wymiary swojego zbiornika i potrafisz te dwie informacje razem złożyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz556 Posted January 24, 2012 Author Share Posted January 24, 2012 Tak znam 40x25 tak jak mówisz,prostokątny. Z tego co czytałem to do 30l akwa musi być co najmniej 15-20w lampa.Czy 11 będzie ok.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziki Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 Myślę że spokojnie 11W wystarczy do 30l zbiornika, tym bardziej że w nim 30 l wody miał nie będziesz, będzie doskonale jak się tam znajdzie 20 l wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz556 Posted January 24, 2012 Author Share Posted January 24, 2012 Na razie nalałem 22,5 l i muszę czekać 2 tygodnie bo dopiero zaczynam:) Dobra to kupuje ten zestaw dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts