Eryk:D Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Kupuje akwa 60l i nie wiem jakie nawozy dokupić. jaki nawóz pod podłoże i jakie nawozy wlewane. Proszę o pomoc. Czekam na wasze wypowiedzi. Edit:myślałem nad Aqua Art Planta Gainer Carbo, ponieważ łatwo się dozuje i słyszałem o tym wiele dobrego, ale i tak mi pomóżcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Zarzycki Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Jakie chcesz mieć akwarium (roślinne)? Jeżeli tak to możesz dać podłoże organiczne i nawozić nawozami w płynie takimi jak: Carbo, Mikro, Makro, Żelazo, Potas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eryk:D Posted January 23, 2012 Author Share Posted January 23, 2012 Tak roślinne. A możesz mi podać jakieś sprawdzone nazwy tych nawozów i napisać jakie to podłoże organiczne ma być. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaMario Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Dokładnie! Na początek: Mikro, Makro i Potas. Potas po każdej podmianie(1 raz w tygodniu) mikro codziennie i makro w zależności od no3. Ja stosuję PlantaActiv(w płynie) z powodzeniem więc polecam. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eryk:D Posted January 23, 2012 Author Share Posted January 23, 2012 To teraz mi wytłumacz co to makro, mikro i potas albo podaj jeszcze nazywy nawozów mikro i potasu. Bo ja zielony jestem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Zarzycki Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Ja ci polecam nawozy z serii Aqua Art. Mikro, makro GOOGLE! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaMario Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Potas producent PlantaActiv Mikroelementy producent PlantaActiv Makroelementy producent PlantaActiv do objaśnienia zapotrzebowania roślin na każde z tych składników zapraszam do Google lub tematu przypiętego na górze!(Niezbędnik Akwarium Roślinnego!) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eryk:D Posted January 23, 2012 Author Share Posted January 23, 2012 A jeszcze was poproszę o napisanie jakiegoś nawozu pod podłoże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Zarzycki Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 A jakie chcesz mieć podłoże? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eryk:D Posted January 23, 2012 Author Share Posted January 23, 2012 Jeszcze nie wiem ale coś pod takie kamienie http://allegro.pl/kamienie-ada-syriuss- ... 64252.html może pomorzesz? Bo widzę ze się znasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Zarzycki Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Ale to są kamienie dekoracyjne a nie podłoże. http://www.belio.pl/index.php?p12200,ad ... mazonia-3l Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eryk:D Posted January 23, 2012 Author Share Posted January 23, 2012 Napisałem, ze coś pod takie kamienie żeby pasowało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Zarzycki Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 No to ci polecam podłoża Aqua Art. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mest1987 Posted January 26, 2012 Share Posted January 26, 2012 A ja posiadam takie coś http://www.akwarystyczny24.pl/microbe-l ... -2456.html i na razie zacząłem nawozić 2 razy w tygodniu i nie wiem czy to wystarczy. Oprócz tego kupiłem dzisiaj Potas i żelazo którego prawie wgl nie ma w moim akwarium i teraz nie wiem jak to wszystko połączyć, żeby miało sens. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Zarzycki Posted February 1, 2012 Share Posted February 1, 2012 Wdłg. mnie lepiej kupić wszystko osobno. Mest, potrzebne jest też węgiel i makroelementy w płynie do roślinnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dusek Posted February 1, 2012 Share Posted February 1, 2012 Ja mam ziemie ogrodową i nie narzekam. Nawożę rownież i chwasty idą w górę a koszt 10zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts