beti21 Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Witam, mam pytanie! Co to za rybka i czy jest kotna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 To chyba Platka, Zmienniak plamisty. A co do jej kotności to nie mogę powiedzieć chyba za dużo. Mogę zgadywać. Po za tym zdjęcie mało wyraźne i nie zdziwiłbym się, gdyby to był bardzo przejedzony samiec Molinezji Link to comment Share on other sites More sharing options...
beti21 Posted January 23, 2012 Author Share Posted January 23, 2012 nie, molinezja na pewno to nie jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
margin Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 nie, molinezja na pewno to nie jest.A dlaczego to nie molinezja ? Uważam, że jednak molinezja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 nie, molinezja na pewno to nie jest.A dlaczego to nie molinezja ? Uważam, że jednak molinezja.Najbardziej z ogona i z brzucha ją przypomina XD Ale przydałoby się jednak zdjęcie lepszej jakości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamon Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Platka. To jest platka. Molinezja ma splaszczony dzióbek, a ta rybka spiczasty, moje Drogie dzieci. Pozdrawiam. Aha, i daj zdjęcie z profilu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachaja5 Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 No panowie bez jaj Jest to na 100% molinezja.Czy kotna ? zgadywać nie będę,bo na tej fotce nie widać nawet czy to samica czy samiec.Daj lepsze zdjęcie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
margin Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Platka. To jest platka. Molinezja ma splaszczony dzióbek, a ta rybka spiszczasty, moje Drogie dzieci. Pozdrawiam. Aha, i daj zdjęcie z profilu. Dziękuję Panu Ichtiologowi za wykład, dam swoim molkom po pysku, bo mają szpiczaste (czy też "spiszczaste" - cokolwiek to znaczy ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
beti21 Posted January 23, 2012 Author Share Posted January 23, 2012 Wiem ze molinezja to nie jest, bo jak ją kupiłam to była w innym akwarium niż molinezje i miała inną nazwę, tylko własnie nie pamiętam jaką?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 To molka, to że kupiłaś ją pod inną nazwą świadczy tylko o tym że Cię oszukano i nie wiesz co kupiłaś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agunia997 Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Co do rozmnażania żyworódek to istnieje temacik, gdzie wszystko jest opisane Proszę bardzo: rozmnazanie-zyworodek-kompendium-t28530.html Moim zdaniem to jest molinezja Jeśli nie jest przejedzona to na pewno "w ciąży" . Czyli co.. zamykamy temacik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts