MariuszFi Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 podłoże do akwarium 112l , mianowicie chcę zastosować floran który rozłożę na grubość 2 cm i na floran dam 5 cm grubość żwiru rzecznego w podłoże chce zastosować 4 kulki gliniane . Napiszcie czy to dobra mieszanka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Przekonamy się jak to stworzysz. A co z mojej strony, to; musisz wiedzieć co chcesz tam trzymać i jakie masz oświetlenie. Dla 3 gałązek wywłócznika to chyba zbędny zabieg. No i kulki oczywiście tam gdzie będą najbardziej wymagające rośliny, tylko chyba ja bym je zastosował po kilku tygodniach, jak już na pewno korzenie podrosną, dla tych najbardziej wymagających roślin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Wydaje mi się, że 5 cm żwirku to za dużo. Będzie się wszystko długo ukorzeniać. Z kulkami tak jak wyżej pisał mój przedmówca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamon Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 5cm - jak najbardziej, i to jeszcze do 112l. Nie powinny występować problemy z korzeniami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 To razem będzie 7 cm podłoża. Plus 3 nad taflą wody i akwa traci 10 z wysokości. Mi się wydaje że przy 112 l będzie to wyglądać nieproporcjonalnie, a nie wiem czy roślinom jest potrzeba aż tyle żwirku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts