thekonrab 0 Posted January 21, 2012 Witam! W moim akwarium 30l chodzą krewetki z jajeczkami i chciałbym wychować potomstwo. Mam na zbyciu akwarium 14l co musiałbym jeszcze przyszykować dla małych krewetek i czym je karmić na start ? Share this post Link to post Share on other sites
AsFeron 0 Posted January 21, 2012 Lepiej nie kombinować i nie przenosić krewetek. Przenoszenie samicy z jajeczkami może skutkować pogubieniem ich. Share this post Link to post Share on other sites
SkanDaL 2 Posted January 21, 2012 Zostaw je w spokoju,nic się nie stania.Pozatym krewety rozmnażają się jak szalone Share this post Link to post Share on other sites
erysek3 0 Posted January 21, 2012 Na starcie nakarm je tabletkami [widziałem takie dla krewetek] , a co do przenoszenia to ich nie przenoś. Share this post Link to post Share on other sites
sunrise103 0 Posted January 24, 2012 Ja polecam Shrimp Sticksy od Tropicala. Moje krewety to wcinają aż miło. Share this post Link to post Share on other sites
Kit 0 Posted January 25, 2012 Nie przenos samiczek z jajeczkami. Mam nadzieje, ze nie masz tam ryb po wtedy potomstwo krewetek stanie sie pokarmem. RC to mozesz zasadniczo czymkolwiek karmic. Shrimp Sticki Tropicala o te maja tylko to do siebe ze nie wszystkie krewetkije lubia i wtedy ladnie plesnieja w baniaczku Ja mlode karmie tym tylko ze rozdrabniam. Pozdrawiam, Robert ---------------------------- Sent using TapaTalk Share this post Link to post Share on other sites