mateo5991 Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Cześć Wszystkim, czy do akwarium 65L 60x35x35 z filtrem Kaskadowym FZN -2 musze kupować jeszcze jakiś napowietrzacz? czy sam filtr kaskadowy wystarczy ? Drugie pytanie to, czy jak w tych koszykach na wkłady mam od dołu ceramikę a na górze tą standardową gąbkę to jest dobrze? może tak zostać? Wszystkim za odpowiedzi z góry dzięki Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Nie musisz kupować napowietrzacza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo5991 Posted January 21, 2012 Author Share Posted January 21, 2012 A ten układ wkładów, czyli na dole ceramika a na górze ten standardowy wkład, może tak być? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo112 Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Ja mam tą kaskadę zasypaną cała ceramiką (filtracja biologiczna), a na rurce zasysającej wodę z akwarium mam gąbkę (filtracja mechaniczna). Polecam Tobie zrobić tak samo. Pozdrawiam, pablo112. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
finger80 Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 filtr spokojnie powinien dać radę. Jeśli chodzi o napowietrzanie to zbędne, sama kaskada w zupełności napowietrzy wodę. jeśli chodzi o wkłady to tak: na rurkę zasysającą daj jakąś gąbkę grubo-oczkową jako prefiltr unikniesz w ten sposób potrzebę częstego czyszczenia filtra. mówisz, że masz na spodzie ceramikę a na górze gąbkę hmm.... zawsze daje na odwrót. musisz dbać żeby nie zabrudzić ceramiki bo wtedy jej właściwości szlag trafia. dając na spód gąbkę a na nią sypiąc ceramikę unikniesz tego problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts