czesio125 Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 mam multum ślimaków i kolega powiedział żebym sobie kupił zwykłą bocje czy warto prosze o szybka odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pa[T]ryk Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 do 25 litrów nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 opatrz lepiej na swoją obsadę, ty musisz oddać większość ryb a nie dokupić. Neonki stadne i od 50 - 60 litrów, danio to samo, kiryski też. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikom Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Do 25 l nie!!!!!! a pozatym super obsada naprawde Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 nie wiem, co to jest miedzianka ale wszystko oprócz gupików i krewetek jest do oddania Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikom Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 nie wiem, co to jest miedzianka Nie ma takiego czegoś jak miedzianka pewnie chodzi mu o miedzika Link to comment Share on other sites More sharing options...
sycyliusz Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 Ale pomijając "nadobsadę" to rzeczywiście Bocje sprawnie exterminują ślimory? I czy w przypadku inwazjii ślimaków bocja załatwi sprawę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 W tak małym akwarium proponuję ślimaka Antenome Helena. Ślimak ten jest niezłym kanibalem i poradzi sobie z plagą. Bocje wspaniałe owszem jedzą ślimaki ale ze względu na rozmiar nie są dobre do małego baniaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pat75 Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 W tak małym akwarium proponuję ślimaka Antenome Helena. Ślimak ten jest niezłym kanibalem i poradzi sobie z plagą. Bocje wspaniałe owszem jedzą ślimaki ale ze względu na rozmiar nie są dobre do małego baniaka.zgadzam się w 100%. u mnie ten ślimak zrobił porządek z zatoczkami i polecam go do małych zbiorników gdzie nie można trzymać bocji. do tego jest bardzo ładny Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 Bocje powinny być hodowane w stadzie. Absolutne minimum to 3 osobniki. W tym przypadku powinno sie rybkom zapewnić akwarium od 150 litrów (również absolutne minimum) w górę. Rozmowę na temat ślimaka proponuje kontynuować w dziale "Inne zwierzęta akwariowe" Temat zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts