mateo5991 Posted January 20, 2012 Share Posted January 20, 2012 Cześć. Mam pytanie odnośnie piasku kwarcowego, przepłukałem 1 worek i woda jest krystaliczna, żadnych zanieczyszczeń. Czy muszę płukać pozostałe worki czy mogę po otwarciu wsypać do akwa? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubi125 Posted January 20, 2012 Share Posted January 20, 2012 Oczywiście, że płukać i mało tego wygotować lub wyparzyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo5991 Posted January 20, 2012 Author Share Posted January 20, 2012 Myślę, że wygotowanie jest niekonieczne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino Posted January 20, 2012 Share Posted January 20, 2012 myślę, że wygotowanie jest niekonieczne... Zrobisz jak będziesz chciał, ale dla pewności bym polał chociaż gorącą wodą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dEn Posted January 20, 2012 Share Posted January 20, 2012 Cześć. Mam pytanie odnośnie piasku kwarcowego, przepłukałem 1 worek i woda jest krystaliczna, żadnych zanieczyszczeń. Czy muszę płukać pozostałe worki czy mogę po otwarciu wsypać do akwa? Pozdrawiam Jeżeli jest to piasek zakupiony w akwarystycznym tylko go przepłucz ciepłą wodą. Oczywiście wszystkie worki. Jeżeli jest to piasek z innego miejsca niż sklep to polecam zalać go wrzątkiem i przemieszczać lub upiec w piekarniku i przepłukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo5991 Posted January 20, 2012 Author Share Posted January 20, 2012 Jest kupiony w sklepie akwarystycznym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo5991 Posted January 20, 2012 Author Share Posted January 20, 2012 Facet od którego kupiłem piasek, pisze że płukać w zimnej wodzie, Dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino Posted January 20, 2012 Share Posted January 20, 2012 Go się zapytaj dlaczego. nemo 130: Spam, następnym razem będzie +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo5991 Posted January 20, 2012 Author Share Posted January 20, 2012 Pisze, że ciepła ma związki miedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted January 20, 2012 Share Posted January 20, 2012 Może jeszcze odkazić domestosem? Wypłukać i tyle. Mam w 4 szkłach piach nie z zoologicznego (zwykły dekoracyjny kupiony w budowlanym) tylko płukany i wszystko jest git. Chyba wszystko na ten temat, zamykam / nemo130 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts