dawiddav1 Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Witam, jak można przed dłuższy czas przechowywać ochotke? Gdyż jak mam w słoiku w wodzie w zimnym miejscu, to po paru dniach, tylko nie liczne zyją, a woda jest taka mętna, jakby rozpuszczałła ochotki Co można zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawos Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Nie wiem czy jak byś włożył do zamrażarki to by one przeżyły ale mi się wydaje że tak. Chodzi o to że tak jak by się je usypia i jak się je zromrozi to one ożywają kiedyś chyba tak robiłem i żyły (ale dobrze nie pamiętam). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartex Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Nie wiem czy jak byś włożył do zamrażarki to by one przeżyły ale mi się wydaje że tak. Chodzi o to że tak jak by się je usypia i jak się je zromrozi to one ożywają kiedyś chyba tak robiłem i żyły (ale dobrze nie pamiętam). Znaczy, że zamrażasz ochotkę a potem odmrażasz i one żyją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Hmm nie wiem czy Ochotka przechodzi stan hibernacji... Ale co do pytanie to włóż tą ochotkę do zamrażalki i tyle. Tylko przypadkiem nie w słoiku, bo będziesz miał nie miłą niespodziewankę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaraMysz Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Takich tematów jest na forum od groma. Zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts