Accord Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Baniak 200l 100x40x50 Filtr Tetra tec 700 Rybki Pseudotropheus Acei 1+1 Labidochromis caeruleus 1+2 Pyszczak złocisty 1 (chwilowo) Maylandia lombardoi 1 Psedotropheus socolofi 1 Melanochromis Johannii 1 Rośliny Moczarka W planie -Zmienić podłoże na piasek(biały) Propozycie zmian, obsady i oceny mile widziane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAL9001 Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Jak podrosną to moczarka zostanie zjedzona, a korzeni może ci zakwaszać wodę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweleek2301 Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 100x40x40 To jest 160l i widzę że zdjęcia trochę stare, no chyba że w aparacie masz źle datę ustawiona. Rób zdjęcia z zaświeconym światłem w akwa i bez lampy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accord Posted January 18, 2012 Author Share Posted January 18, 2012 100x40x40 To jest 160l i widzę że zdjęcia trochę stare, no chyba że w aparacie masz źle datę ustawiona. Rób zdjęcia z zaświeconym światłem w akwa i bez lampy. Sory pomyłka. 100x40x50 Tak przestawiłasie data. Oświetlenia jeszcze niema. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Mi to malawi nie przypomina.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meganowy Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Widzę temat o Malawi, więc wchodzę. I co? To nie jest Malawi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dusek Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Wybacz ale, to nie wygląda na malawi. Pooglądaj przykładowe zdjecia z malawi. Do tego jeszcze ten korzeń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accord Posted January 18, 2012 Author Share Posted January 18, 2012 Chodziło mi o akwarium z gatunkiem Malawi. No ale jeśli jest tak źle to to poprawie. Piasek kwarcowy dekoracyjny. Czy taki piach będzie ok? Do malawi. I czy go wypłukać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonio61 Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Tak to dobry piasek, dobrze go wypłucz nie bedzie potem problemu z przezroczystością wody,Kup większe kamole np wapienie lub piaskowce,rośliny długo nie wytrzymają ,za dużo gatunków ryb.Potrzebujesz jeszcze filtr wewnętrzny , bo ta tetra nie da rady ,pyski bardzo brudzą,podaj jeszcze parametry wody np PH-NO3-GH-KH-NO2. przykłdowa obsada LABIDOCHROMIS CAERULEUS 1+3,PSEUDOTROPHEUS SAULOSI 1+3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accord Posted January 18, 2012 Author Share Posted January 18, 2012 W tej chwili posiadam jedynie Ph-7-7,5. Fan 3 da rade? To biore sie za to akwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonio61 Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Pod kamienie podłuż styropian np 10 mm,nie opieraj kamieni bezpośrednio o szyby.Możesz dokupić jeszcze ślimaki świderki ,pozbędziesz się stref beztlenowych.PH ok .Poszukaj filtra o przepływie około 1000l/h, zawsze można wyregulować przepływ, dobra filtracja w malawi to podstawa. Zamiast soulosi możesz kupić jeśli dostaniesz -metriaclima sp." msobo" magunga,piękna rybka polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accord Posted January 18, 2012 Author Share Posted January 18, 2012 Dobrze biore wszystko pod uwage. Teraz biore się za piasek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accord Posted January 19, 2012 Author Share Posted January 19, 2012 Po poprawce. Mam nadzieję że lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Na razie nic jeszcze nie widać, ale myślę, że będzie lepiej. Pozdrawiam i czekam na zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dusek Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Co to jest po lewej stronie ? Jeśli korzen to wywal go... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pazur Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Przecież to kamień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accord Posted January 19, 2012 Author Share Posted January 19, 2012 Po zalaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnow Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Dlaczego woda taką mętna ? ja dobrze wypłukałem piasek, zalałem wodą i od razu woda kryształ była.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accord Posted January 19, 2012 Author Share Posted January 19, 2012 Dlaczego woda taką mętna ? ja dobrze wypłukałem piasek, zalałem wodą i od razu woda kryształ była.. No ty kupiłeś piasek kwarcowy akwarystyczny płukany. A ja kupiłem piach kwarcowy dekoracyjny( nie płukany) i jest szary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnow Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Każdy trzeba wypłukać przed wsypaniem do akwa, nawet ten akwarystyczny.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accord Posted January 19, 2012 Author Share Posted January 19, 2012 Był płukany nie wsypałem prosto z worka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accord Posted January 19, 2012 Author Share Posted January 19, 2012 Im śię podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahl Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Powiem Ci tak: Wstawiasz swój baniak na forum czyli musisz liczyć się z różnymi opiniami i tymi negatywnymi i tymi pozytywnymi. Jednakże, to TWOJE akwarium i tylko TWOJE. Możesz z nim robić co tylko dusza zapragnie. Inni wyrażają tylko na ten temat swoje zdanie, ale.. to właśnie TWOJE zdanie jest tu najważniejsze i jeśli Tobie baniak się podoba: NIKOMU NIC DO TEGO. Ta da i tyle na ten temat Pracuj nad zbiornikiem bo jeszcze tej pracy widzę wiele, wiele, wiele. Aczkolwiek jak na początki przygody z Malawką... widziałam gorsze! Pozdrawiam, Kahl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accord Posted January 19, 2012 Author Share Posted January 19, 2012 Dziękuje. Na pewno na tym nie poprzestane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accord Posted January 23, 2012 Author Share Posted January 23, 2012 Pysk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts