magilla Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 czesc wam wszystkim mam parke zbrojników ostatnio w sobote zauwazyłem w moim 112litr akwarium pojedyncze ikre w akwarium osobno lezaca na dnie myślałem ze to jest od ślimaka co sie okazało w kokosie jest ikra a glonojad ja pilnuje az do dzis,problem jest w tym ze moim zadaniem to troche za długo ,od soboty to jest 5 dzien i sie nic nie wyklówa zbierałem wczoraj po akwarium osobno latajaceą ikre dałem spowrotem na swoje miejsce trm .28st.doradzcie mi jak to z to z glonojadami jest,i w razie jak sie cos wykluje to te młode dac do innego akwarium czy nie moja obsada rybek to 6-kirysek 4-paletki 10 cm 30 neonki Link to comment Share on other sites More sharing options...
alien1987 Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Ikra jest zazwyczaj składana w w ilości 50-100 jaj. Ikrą opiekuje się samiec, który odgania samicę oraz wachluje ikrę .Młode wylęgają się po około 4-7 dniach, a odżywiają się zawartością z woreczka żółciowego. Po kolejnych kilku dobach młode zaczynają pływać. W tym momencie odławiamy samca, a młode karmimy sparzonymi i roztartymi płatkami owsianymi, roztartą i sparzoną sałatą oraz pokarmami suchymi i roztartymi glonami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glonek Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 jak juz masz taka temperature to nie znizaj bo powinna byc 24 ale nie znizaj...! Daj moze zdjecia jak wyjda z jajeczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarowilku1 Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 http://akwarium.vegie.pl/glonojad.html Tu jest coś na ten temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts