Początkująca12 Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Urodziły mi się młode, mają już ok. 2 miesiące. Jeśli samczyk miał czerwoną wachlarzowatą płetwę a samiczka okrągłą jasnoniebieską, to jest możliwe żeby młody głupik Miał żółty kolor takiej prostokątnej płetwy ? Bo tak się złożyło że mi się taki urodził, czy stworzyłam nową odmianę ? ( nie jestem hodowcą tylko początkującym akwarystą i mam 3 gupiki ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Normalne zjawisko. Geny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joker el Rey Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 samiczki gupika mogą być zapłodnione na 2 mioty do przodu więc jeśli kupiłaś je niedawno z zoologa to pewnie masz młode po innym samczyku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Początkująca12 Posted January 16, 2012 Author Share Posted January 16, 2012 Tak kupiłam je miesiąc temu. Młode są przepiękne ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Z dwóch czarnych ryb, może wyjść biała. Żadne wcześniejsze zapładnianie itp. Podstawowe prawa genetyki. Nie stworzyłaś odmiany, odmiana jest stabilna genetycznie, to najzwyklejsze kundelki. Zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts