S'Sayan Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Siemka. Wiecie jak usunąć glony z wgłębki? Przestała mi rosnąć ponieważ cały spód obrósł glonem i zaczął gnić. Co z tym można zrobić? Są jakieś kąpiele, które usuną m glony, a roślinka będzie rosła dalej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianooo Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Miałem to samo z moją wgłębką. Poradziłem sobie w inny sposób z nią. Oderwałem te części, które zaczęły mi gnić ( ważne oderwać nie obciąć ) i włożyłem ją do akwarium oderwaną częścią do góry, i tak pływała na powierzchni około tygodnia. W tym czasie oderwane części odwróciły się w kierunku wody i w ten sposób odbudowała się dolna część. Później znów zanurzyłem ją i przymocowałem do korzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted January 17, 2012 Author Share Posted January 17, 2012 Też coś podobnego zrobiłem ale coś nie chce mi to działać. Rosnąć rośnie bardzo powoli i nie wiem co mogę zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rainbow Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Wgłębka rośnie bardzo szybko chyba że ma za mało światła. Wtedy zaczyna obrastać glonem i gnije od spodu. Częste przycinanie pomaga jej , szybko się regeneruje i robi się gęstrza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted January 17, 2012 Author Share Posted January 17, 2012 Wgłębka rośnie bardzo szybko chyba że ma za mało światła. Wtedy zaczyna obrastać glonem i gnije od spodu. Częste przycinanie pomaga jej , szybko się regeneruje i robi się gęstrza.0,63w/l to za mało? Dodaje Carbo i nawozy micro + macro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts