Dejwid145 Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Witam, chciałbym kupić do swojego akwa 45l gupiki i mam pytanie czy kupić herem czyli 1 samca i 3 samice, 2 samce i 6 samic czy moge inne ilości np. 5 samców i 5 samic, chyba nie bardzo ;/ Mam zamiar kupić 2 otoski do sprzątania lub zamiast gupików razbory galaxy. Jeśli tak to ile samic i samców? prosze o pomoc ! i na dno np. kirysy tylko jakie? pigmeje? wtedy bym zmniejszyl ilość gupików lub razbor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarus Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Gupików harem 1+3 bo i tak za miesiąc ich przybędzie. Za pół roku nie będziesz miał z nimi co zrobić. Osobiście polecam same samce, wtedy nie ma problemu z przerybieniem. Do takiego zbiornika albo otoski albo kiryski (i to chyba tylko pigmeje) 6 sztuk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolo123 Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Do takiego zbiornika albo otoski albo kiryski (i to chyba tylko pigmeje) 6 sztuk.NIE zgodzę się z tym na otoski za małe te ryby są bardzo ruchliwe potrzebują więcej miejsca, tak samo pigmeje do sprzątania polecam krewetki albo RC albo Amano , i ze 2 ślimaki helleny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sołtys Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Witam. A masz obecnie w akwarium jakieś ryby? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejwid145 Posted January 18, 2012 Author Share Posted January 18, 2012 Mam 2 mieczyki, których się prawdopodobnie pozbęde. Edit: Do takiego zbiornika albo otoski albo kiryski (i to chyba tylko pigmeje) 6 sztuk. NIE zgodzę się z tym na otoski za małe te ryby są bardzo ruchliwe potrzebują więcej miejsca, tak samo pigmeje do sprzątania polecam krewetki albo RC albo Amano , i ze 2 ślimaki helleny. Nie chcę sie bawic w krewetki. Edytuj posty. mod. Evelyn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 W takim razie tylko gupiki. Ekipą sprzątającą może zawsze być odmulacz. 2+3x gupik endlera 1+2x gupik pawie oczko 7x samiec gupika pawie oczko Mieczyki nie prawdopodobnie, tylko koniecznie oddaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts