Jump to content

pytanie

sikor
 Share

Recommended Posts

co myslicie o ceramice w akwa? jak np statki ,czaszki czy rozne zamki?mam jeszcze pytanie na temat marmuru jak go spreparowac aby byl gaotowy do akwa

Zmień tytuł na czytelny i pisz poprawnie.

heh tak myslalem;] ceramiki zostawilem tylko statek bo duszek w nim mieszka , apodobni jak znajdzie swoje miejsce w akwa to nie powinno sie go ruszac;p ale niedlugo z niego wyrosnie to statek tez wyrzuce;] wlasnie zamienilem ceramike na korzonki i rybki jakby sie usmiechaly;]

o ten marmur przegapiłam. tak marmur zatwardza wodę i podnosi ph.

o ile wiem nie ma czegoś takiego jak "preparowanie marmuru", ale może to dlatego że nigdy nie chciałam go wkładać do akwarium i nie szukałam :P

micechał --> jeśli chodzi o rzeczy które zmieniają parametry, to zawsze wchodzi jeszcze element pod tytułem litraż a ilość "zmieniacza" wody

Marmur – skała metamorficzna powstała z przeobrażenia wapieni, rzadziej dolomitów. Składa się głównie z krystalicznego kalcytu lub dolomitu (marmur dolomitowy).

Z mojego doświadczenia wiem, że od marmuru woda jest twarda i może też zrobić się mętna, ale to nie jest regułą, raz miałem taki przypadek raz nie.

mam nieduzo tego marmuru i wode ma krystaliczna wiec chyba nie bede sie narazie tym martwil, przy 300tu litrach nie powinno byc problemu;) ale dzieki za podpowiedz

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...