aklimek7 Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Cześć chce się dowiedzieć co mogę trzymać z krewetkami reekami (?). Neonki czy razborki klinowe, co będzie bardziej wytrzymalsze np. na choroby. Żeby zdążyły nie jeść krewet w dużym stopniu. szczupak: Pisownia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Obojętnie, obydwa gatunki mogą być. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Jeżeli powiesz nam co to jest krewetkami reekamito na pewno ktoś chętnie odpowie na twoje pytanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aklimek7 Posted January 11, 2012 Author Share Posted January 11, 2012 sory za blędy krewetki red cherry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 No a masz coś oprócz tych krewetek? Czy to na razie jakieś plany? Jeśli ma być sama ławica to spokojnie możesz dobrać coś z tych: neon simulans neon innesa neon czarny bystrzyk ozdobny b. barwny b. amandy barwieniec czarny żałobniczka prystelka miedzik obrzeżony razbora klinowa r. espei r. hengela kardynałek chiński Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aklimek7 Posted January 12, 2012 Author Share Posted January 12, 2012 A mogl bym miec neonki i razbory razem? Np po te 8 szt. Moge przelozyc krewetki do 30l bo mam.Mozecie doradzic cos jeszcze jakies dobre obsady moga byc dla krewet i tez same tylko napiszcie czy to do krewet czy same;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 Możesz mieć dwie mniejsze łąwice natomoast jedna duża wygląda lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 Możesz mieć razbory i neony razem, problem natury estetycznej tkwi tylko w tym że oba gat. żyją w środkowej części akwarium i zamiast wymarzonych 2 ławic, będziesz miał jedna bezkształtną rozproszoną masę. Chyba że...do ławicy neona lub razbory dasz ławicę np. ptrążenic- one pływają przy powierzchni i w przeciwieństwie do danio lubią ciepłą wodę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aklimek7 Posted January 13, 2012 Author Share Posted January 13, 2012 Witam kupiłem 6x neon inesa, 8x neon czerwony i czerwonogłówka x6 nie będą gryzły mi krewet? Zwracaj uwagę na pisownię! Zdanie zaczyna się z wielkiej litery. Pisz polskie znaki! Już raz miałeś zwróconą za to uwagę, nie popełniaj tych samych błędów. mod. Evelyn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Nie będą Ci gryzły Krewetek, ale 3 ławice na ten litraż to za dużo. Najlepiej będzie jak, którąś oddasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aklimek7 Posted January 13, 2012 Author Share Posted January 13, 2012 Czy moge cos jeszcze dokupic np na dno kiryski lub cos innego co nie zje mi krewet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 Witam kupiłem 6x neon inesa, 8x neon czerwony i czerwonogłówka x6 nie będą gryzły mi krewet? Podpowiadałam, że bez sensu łączyć gatunki ławicowców pływające w tej samej strefie zbiornika, ale widocznie guzik Cie to wszystko obchodzi. Trzy małe grupy po 6szt...i co pewnie efekt powala? Moje propozycje: 20-30x neon czerwony/innesa/zwinnik czerwonousty xx krewetki 6x kirysek panda/pigmej/spiżowy 6x otosek Nie interesuje Cię większa rybka do tego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartus Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 Wrzuć fotki jak możesz-zobaczymy jak te ławice wyglądają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts