luki11111 Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 czytałem ze łatwo je rozmnozyc....ale...no właśnie jak rozróznic samca od samiczy... mam 2 sztuki ale nie mam pojecia jakiej są płci rybki mają ok 6 cm dlugosci ii niby idzie je rozroznicc po pletwach ale to w stanie dorosłym... czekam na jakies porady:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubad09 Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 tak samiec ma długie promieniste(czerwonawe) płetwy przy skrzelach a samica ma płetwy skrzelowe krótkie i zaokrąglone Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki11111 Posted March 2, 2009 Author Share Posted March 2, 2009 qrde ja tam u swoich nic czerwonego nie widze;p moze dlatego ze są jeszcze młode.... maja tylko 6 cm.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubad09 Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 po lewej samiec po prawej wyżej samica Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikom Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 widzisz tą czerwoną płetwę po tym możesz rozróżnić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts