Pley 439 Posted August 9, 2014 To akwarium jest zdecydowanie za małe na Geophagusy. Share this post Link to post Share on other sites
Luna 292 Posted August 9, 2014 (edited) Piękna zieleń, ale zmiana na bw to ciekawy pomysł. Doszliśmy z żonką do wniosku...Gratulacje! Edited August 9, 2014 by Luna Share this post Link to post Share on other sites
Sławek121 266 Posted August 9, 2014 (edited) To akwarium jest zdecydowanie za małe na Geophagusy. Docelowo zostanie para tarlaków, dlatego myślę że nie będzie im źle. Piękna zieleń, ale zmiana na bw to ciekawy pomysł. Gratulacje! Ehh, nie pierwsza, ale może ostatnia Edited August 9, 2014 by Sławek121 Share this post Link to post Share on other sites
ahr 400 Posted August 10, 2014 Widać, że szkło Ci pasuje, trzy aranże w ciągu roku... Może sklej jeszcze ze dwa takie akwaria, nie będziesz tak często zmieniał. Share this post Link to post Share on other sites
Sławek121 266 Posted August 10, 2014 Widać, że szkło Ci pasuje, trzy aranże w ciągu roku...Nie powiem, te wymiary dają sporo możliwości i inspirująmnie do tworzenia coraz to nowych arnżacji, mogło by być jeszcze ze 20cm dłuższe, no ale jest jak jest. Może sklej jeszcze ze dwa takie akwaria, nie będziesz tak często zmieniał. Hahaha Chętnie, tylko gdzie je trzymać ? Share this post Link to post Share on other sites
Pley 439 Posted August 10, 2014 Docelowo zostanie para tarlaków, dlatego myślę że nie będzie im źle. Sprawa jak z Dyskowcami czy Skalarami- pojedyńcze pary tarlaków nie przedstawiają wszystkich swoich zachowań ponieważ do tego trzeba reszty stada.No i tak czy siak akwarium ma za małą powierzchnie dna na Geophagus. To są duże ryby po prostu. Share this post Link to post Share on other sites
Sławek121 266 Posted August 10, 2014 Sprawa jak z Dyskowcami czy Skalarami- pojedyńcze pary tarlaków nie przedstawiają wszystkich swoich zachowań ponieważ do tego trzeba reszty stada. No i tak czy siak akwarium ma za małą powierzchnie dna na Geophagus. To są duże ryby po prostu. No to mnie nie pocieszyłeś w tym momencie. Przyznam, że kobitka się napaliła i nawet nie sprawdziłem ich wymagań, myślałem że Ona to zrobiła. W takim razie trzeba będzie pomyśleć nad czymś innm Share this post Link to post Share on other sites
Pley 439 Posted August 10, 2014 Do takiego akwarium z Ziemiojadów mogę Ci polecić Biotodoma - te ryby (moim zdaniem) prędzej się nadadzą do tego akwarium.Albo... Mikrogeophagus altispinosa.Te drugie to nie są typowe ziemiojady, ale przejawiają takie zachowania. Są ładne, duże (spokojnie do 10cm) i bardzo kolorowe. Świetne gniazda robią w liściach i koegzystują bez problemu z rybami towarzyszącymi / innymi pielęgnicami. Share this post Link to post Share on other sites
gracjanna 48 Posted August 10, 2014 Mikrogeophagus altispinosa A jak jest z ich dostępnością w pl? Fajne rybska. Share this post Link to post Share on other sites
Pley 439 Posted August 10, 2014 Dostępność normalna- łatwo dostępne jak ich kuzynki- Ramirezki. Kwestia dorwania ryb dobrej jakości. Share this post Link to post Share on other sites